Hoe Moet Je …

Hoe moet je aangifte doen?

aangifte doen

Is er iets gebeurd waar je aangifte voor wilt doen? Dan kan het zijn dat je niet naar de politie durft, of misschien liever thuis wilt blijven. Gelukkig kun je tegenwoordig aangifte doen via internet, en dit is helemaal niet moeilijk. Het is echter nog steeds aan te raden om persoonlijk aangifte te doen voor grotere zaken. Diefstallen waar enkel een procesverbaal voor nodig is kunnen wel geregeld worden via internet.


Wat heb je nodig?

– Internet

Uitleg

Stap 1
Ga naar de aangiftepagina op politie.nl.

Stap 2
Kies jouw stad (de plaats waar het delict plaats vond, dit hoeft dus niet je eigen woonplaats te zijn.) en klik op “Kies”.

Stap 3
Er zal nu een venster openen waar je verder kunt gaan. Afhankelijk van de stad zul je naar een aparte pagina gestuurd worden, of een popup tevoorschijn komen om verder te gaan.

Stap 4
We gaan er in dit geval van uit dat er een popup wordt getoond. Hier kun je aangeven in welke categorie de misdaad hoort. Je zult vervolgens meer informatie in moeten vullen.

Stap 5
Als alle gegevens ingevuld zijn ben je klaar. Je hebt nu aangifte gedaan.

Let op!

– Voor ernstige misdrijven moet je nog steeds op het politiebureau aangifte doen. Je kunt in je lokale bureau gewoon binnenstappen en je verhaal bij de receptie vertellen.

4 reacties op "Hoe moet je aangifte doen?"

Geef een reactie

 1. Ruud:

  Open brief ‘ Geachte inspecteur van Lierden – lokale politie Oostende .Voor zover bekend is in Nederland sprake van het volgende : dat vaak in het algemeen Aangiften door het OM – poltie-en/of recherche worden afgewezen en/of niet ontvankelijk worden verklaard? Ook Inzake -diefstal aandelen dmv valsheid in geschrifte – faillissementsfroude -diefstal Intelectueel eigendom -insluiping (AOW stelen van ouderen ) verdachte (Statushouder)?
  Er zijn zogenaamd geen gronden en/of er is sprake van verdraaiing van het feitenmateriaal, zoal sommige burgers hebben mogen ervaren. Zoals vermeld door o.a. de politie–recherche – het OM- officieren van justitie- colleges procureurs generaal den Haag-functioneel parket– het hof waarvan laatste op grond van een klacht van niet vervolging door de officier van justitie deze afwijst op grond van art 12- c (zonder een bevredigende duidelijke uitleg), waarvan voor het laatste geen gewoon rechtsmiddel openstaat. *** zie voor laatste info de Universiteit Tilburg. betreft art 12 Sr. strafrechtelijke procedures. Is dit nu Democtatie in Nederland ?
  Immers ook bij civiele procedures, waarbij bewijs materiaal van beslissende aard in Hoger beroep opzettelijk door de HB advocaat wordt achtergehouden : maar waarom mag na deze ontdekking, dit dwingend bewijs materiaal!; niet meer meegenomen worden in cassatie door de caasatie advocaat ? In cassatie wordt alleen gekeken naar procesgang en vormfouten , maar waarom niet naar de Waarheid ? De eerste en tweede kamer der Nederlanden zijn daarvan medio 2012- inhoudelijk op de hoogte gebracht , zie site : rechtvandemens.nl -maar waarom kijkt onze politieke elite gewoon de ander kant op ? Steller in deze beroept zich op het recht van (vrije ) juridische meningsuiting zoals vastgelegd Grondwet voor Europa 275 Artikel II-71. `De vrijheid van meningsuiting en informatie- en Rechtspleging Artikel 11-107- Recht op een doeltreffende voorziening in rechte en een onpartijdig gerecht***
  Met vriendelijke groet een benadeelde familie

 2. Max:

  Wat een zonde van zo’n geweldig tanelt!!Waarom heeft zij zich dit aangedaan dat blijft denk ik altijd een geheim dat zij meeneemt in haar graf.

 3. FEDPOL Belgium:

  Hallo,

  ik weet dat onze Nederlandse collega’s jullie graag zullen helpen met al jullie klachten en probleempjes,
  sommige politieagenten /-agentes zien er misschien niet altijd even vriendelijk uit, maar dat is geen excuus om je aangifte uit te stellen… want ook zij hebben immers dezelfde opleiding gevolgd. ook kan je via internet je aangifte doen, maar ik raad je echt aan om dit in een Lokaal politiekantoor te doen, want via het internet is het voor de Kabinet agenten geen gemakkelijke taak om precies te weten wat jou probleem is. als je dit toch liever op het net doet, surf dan naar de website http://www.politie.nl of naar http://www.politie.be wij zullen u graag verder helpen als dit communicatief mogelijk is…

  Met vriendelijke groeten,
  Inspecteur Van Lierde J.
  Lokale Politie Oostende (België, kust) http://www.politie-oostende.be

  1. Politie Den Haag:

   kijk nou eens!
   onze collega’s van België springen ons bij!
   Wij zijn jullie hier dankbaar voor!

   Politionele groetjes,
   Laureyn Kees