Hoe Moet Je …

Hoe moet je bruin worden?

bruin worden

Gedurende de zomer zie je veel mensen met een mooie bruine huid rondlopen. Word je bij dit uitzicht al jaloers, en wil je ook zo’n mooie egale huid krijgen? Dit is goed mogelijk, ook in Nederland, ook zonder zonnebank of make-up. Met deze handleiding zul je zo snel mogelijk bruin worden met de Nederlandse zon. Met een beetje geluk zal het op de natuurlijke manier zelfs nog sneller gaan!


Wat heb je nodig?

– Zon
– Een plek om in de zon te liggen
– Zonnebrandcrème

Uitleg

Stap 1
Ga in de zon liggen in de uren waar de zon het sterkst is. Dit is meestal tussen 11 uur ‘s ochtends en 4 uur ‘s middags, waarbij de zon het sterkst is tussen 12 uur en 2 uur. (Je kunt dit controleren door te kijken waar de zon het hoogste staat). Als je snel verbrand, let dan op, je kunt hier heel snel verbranden.

Stap 3
Kijk naar de “UV Index”. Deze is onder andere te vinden op KNMI.nl. Hoe hoger het getal, hoe sneller je zal verbruinen (en rood zal worden). Dit getal is bij voorkeur hoger dan 6. Bij een lager getal kun je uiteraard ook in de zon gaan liggen, het zal alleen wat langer duren.

Stap 4
Smeer je in met zonnebrandolie. Dit is ten eerste belangrijk ter bescherming van je huid, maar ook zorgt het ervoor dat je niet rood wordt. Ben je al erg bruin? Dan kun je jezelf eventueel insmeren met olijfolie met wat citroensap. Dit is echter absoluut NIET aan te raden als je nog geen zon gezien hebt. Je zult dan zonder twijfel verbranden.

Stap 5
Ga richting de zon liggen. Om goed te kunnen zonnen moet je met je gezicht richting de zon gaan liggen. Kijk hoe je schaduw staat, en ga dan zo liggen dat je precies op deze lijn ligt. Je zult je uiteraard om de zoveel tijd moeten verplaatsen om richting de zon te blijven liggen.

Stap 6
Dat was het! Als je deze tips opvolgt zul je snel bruin worden!

Let op!

– In tropische landen kan het 40 graden worden. Het is hier absoluut NIET aan te raden om met deze temperatuur te lang in de zon te gaan liggen.
– Smeer je altijd met zonnebrandcrème voordat je de zon ingaat.

11 reacties op "Hoe moet je bruin worden?"

Geef een reactie

 1. Bla:

  Dit is echt het domste artikel wat ik ooit gelezen heb mensen smeer geen olijfolie op je huid, en dat je in landen waar het 40graden is niet in de zon moet gaan liggen is ook onzin want zonkracht heeft niet per se met temperatuur te maken.

  1. Niels:

   al is het 40 graden denk je dan niet dat je een beetje snel gaat koken al ga je vol in de zon liggen?… dus ik snap best dat ze dat niet aanraden

 2. Daan:

  Hoi mijn naam is Daan.

  Ik ben al bruin vanuit mezelf, dus wat nu?

 3. De vette jostie:

  Rot op mocro flikker, Dit land heeft er al genoeg! Je mag blij zijn dat je geen ‘niger’ bent; tering flikker!

 4. sara:

  hihhihih ik moet niet zo een moeite doen om bruin te worden ik ben al mooi licht bruin en daar ben ik erg blij mee en nog wat ik ben geen niger ofso maar een mocro

 5. Tomek:

  Hoi ,Wat jammer van het weer maar ik zie dat je aeewlr goed aan de gang bent.Leuk ook met die foto verwerkt.Had je mijn mailtje over Expressive nog gehad.Ze zijn alle mail kwijt dus of je je deelname nogmaals wilt opsturen.Hij was echt SUPER SUPER SUPER dus gewoon doen.Liefs Aya

 6. je zus kent me:

  Je zus kent me 😉

 7. Renee:

  maar wat nou als het herfst is??

  XXX

 8. eelke:

  dit hebben wij nodig voor bio

 9. anoniem:

  Als je snel verbrand, let dan op, je kunt hier heel snel verbranden

  XD hahaha