Hoe Moet Je …

Hoe moet je citeren?

citeren

Bij een verslag of een artikel kun je citaties gebruiken. Citeren doe je om aan te tonen welk werk je gebruikt hebt om aan je werk te komen, om het werk van de originele auteurs te erkennen, of om anderen meer leesvoer te geven over een bepaald onderwerp, of om deze bronnen na te trekken op originele informatie.


Uitleg

Stap 1
Kies een artikel wat je wilt gebruiken in je werkstuk. Kijk hierbij of het om een website, een boek, een tijdschriftartikel of iets dergelijks gaat.

Stap 2
Om een bepaald artikel te citeren, neem je de tekst exact over zoals deze in het oorspronkelijke artikel stond.

Stap 3
Een andere manier van citeren is om de uitspraak over te nemen, waarna je het citaat aanpast om deze grammaticaal kloppend te krijgen. Hierbij plaats je het woordt welke je op een andere plek zet tussen normale haakjes (), en rechte haken met puntjes waar je het woord weggelaten hebt […].

Stap 4
Heeft de quote 4 zinnen of minder? Plaats deze dan tussen aanhalingstekens, (“”). Heeft de quote meer zinnen? Spacieer deze dan zodat de tekst verder naar rechts inspringt.

Stap 5
Plaats onder het artikel waar je het oorspronkelijke artikel gevonden hebt (bijvoorbeeld in een boek, een tijdschrift of op een website). Vermeld hierbij ook de editie, het paginanummer en de oorspronkelijke auteur.

Stap 6
Leg uit waarom je deze quote geciteerd hebt.

Let op!

– Het niet citeren van werk kan plagiaat zijn. Ook is het bij veel schoolwerkstukken verplicht om je informatie te citeren.

2 reacties op "Hoe moet je citeren?"

Geef een reactie

  1. Kkr jood:

    Kkr joden