Hoe Moet Je …

Hoe moet je een DVD branden?

een DVD branden

Heb je een DVD van internet, of misschien geleend van iemand? Dan kan het zijn dat je deze wilt kopiëren, om zelf op je eigen DVD speler af te spelen. Hier zijn honderden programma’s voor te vinden, de meest bekende hiervan is waarschijnlijk Nero. Nero is een heel handig programma, het grote nadeel is enkel dat deze geld kost. Gelukkig zijn er genoeg gratis (freeware) alternatieven te vinden. Met deze handleiding leggen we uit hoe je een DVD kunt branden met behulp van ImgBurn. ImgBurn richt zich maar op 1 ding, en dat is kopiëren. En het is gratis.


Wat heb je nodig?

– Een bestaande DVD, een .iso bestand of een map met bestanden
– ImgBurn
– Een DVD brander (zit in de meeste PC’s standaard ingebouwd.)

Uitleg

Stap 1
Download ImgBurn. Je kunt deze vinden op Deze pagina. Kies bovenin de pagina voor een Mirror. Eventueel kun je nog een Nederlands taal bestand downloaden, maar in deze handleiding gebruiken wij de Engelse versie.

Stap 2
Installeer ImgBurn. Dit moet geen probleem zijn. Als deze klaar is met installeren, start deze dan op.

Stap 3
Je zult nu een scherm krijgen met verschillende opties. Deze opties zijn:
– Write image file to disc
– Create image file from disc
– Verify disc
– Write files/folders to disc
– Create image file from files/folders
– Discovery
Het ligt er nu aan wat je wilt doen.

.iso bestand branden

Stap 4
Heb je een .iso bestand? Kies dan voor “Write image file to disc”. Je ziet nu een nieuw scherm. Kies bovenin bij Source het bestand dat je wilt branden. Eventueel kun je bij Destination nog veranderen welke DVDschijf je wilt gebruiken, maar dit is waarschijnlijk niet nodig.

Stap 5
Klik op het grote icoon onderin. De DVD zal nu branden.

Bestanden branden

Stap 4
Als je een map met bestanden hebt, kies dan voor Write files/folders to disc. Klik op het document icoontje met vergrootglas om bestanden te kiezen, of het mapicoontje met een vergrootglas om een map te kiezen. Voeg deze toe, en controleer of deze nu in het venster staan. Eventueel kun je bij Destination nog veranderen welke DVDschijf je wilt gebruiken, maar dit is waarschijnlijk niet nodig.

Heb je een DVD van internet, of misschien geleend van iemand? Dan kan het zijn dat je deze wilt kopiëren, om zelf op je eigen DVD speler af te spelen. Hier zijn honderden programma’s voor te vinden, de meest bekende hiervan is waarschijnlijk Nero. Nero is een heel handig programma, het grote nadeel is enkel dat deze geld kost. Gelukkig zijn er genoeg gratis alternatieven te vinden. Met deze handleiding leggen we uit hoe je een DVD kunt branden met behulp van ImgBurn. ImgBurn richt zich maar op 1 ding, en dat is kopiëren.

Stap 5
Klik op het grote icoon onderin. De DVD zal nu branden.

DVD Kopieren

Stap 4
Om een DVD te kopieren moet je deze DVD eerst op de PC zetten. Dit kun je doen door te klikken op “Create image file from disc”. Kies de Source (kies voor de schijf waar je DVD in zit) en klik op het icoon onderin.

Stap 5
Klik op het grote icoon onderin. De DVD zal nu branden.

Let op!

– Om het branden sneller te laten gaan kun je “Verify” uitzetten. Nu zal er niet meer gecontroleerd worden of de DVD goed gebrand is, waardoor het branden stukken sneller gaat.
– Je kunt nog meer opties instellen bij het branden. Dit is waarschijnlijk niet nodig.
– Heb je een .avi bestand dat je op een DVD wilt zetten? Converteer het dan eerst naar een juist DVD formaat (.iso of Video_TS & Audio_TS)

17 reacties op "Hoe moet je een DVD branden?"

Geef een reactie

 1. brander:

  hoe kan ik een dvd set van 600 minuten op 4 originele dvd’s met 6 afleveringen branden op 5 dvd’s? nero 2015 geeft aan dat er te weinig ruimte is. Ik heb alleen dvd +r van 120 minuten/4,7 gb. Ik wil zelf bepalen wanneer er een nieuwe aflevering (begin) wordt gebrand. Kan je dat instellen? bij voorbaat dank!

 2. Jon:

  Ik heb geen dvd speler/brander in mijn computer. Kan ik dan zelf een dvd branden op een andere manier ofzo? Met een lucifer of aansteker? Of met een brandglas? Iemand een idee?

 3. bob:

  Als je een cd wel kan branden heb je vermoedelijk een cd brander en geen dvd brander. Kan je aan de voorzijde van de brander aflezen.

 4. Ahmed:

  Daar zit denk ik wel een subtiel maar beiangrljk verschil. Inschatten van je tegenstander tijdens een gevecht of bij de verovering’ van een vrouwtje is iets anders dan het inschatten van een bepaalde actie van een ander. Dus als je een vrouwtje verovert gaat het vooral om bepaalde voorgeprogrammeerde’ gedragspatronen en uiterlijke kenmerken die aan het vrouwtje tonen hoe sterk en gezond het mannetje is. Tijdens een gevecht gaat het om directe interactie tussen twee individuen. Waarom de zelfherkenning nu zo interessant is komt denk ik omdat de ekster laat zien dat ie bepaalde acties van een andere kan associeren met een bepaald gevolg. Dus de ekster ziet een soortgenoot voedsel verstoppen en kan de plek zonder dat voedsel zichtbaar is associeren met een plek waar voedsel verstopt ligt. Dus ekster ziet soortgenoot, begrijpt’ dat de ander gedrag vertoont waarvan de ekster kan profiteren. Ziet de ander voedsel verstoppen, slaat de plek op in z’n geheugen en rooft even later het voedsel uit de oplslag. Die opeenvolgingen van gedraging lijken een stuk complexer dan vaste patronen die je ziet in gedragingen om een vrouwtje te veroveren.

 5. edmar:

  ik heb mp3 muziek gedownload via een youtube to mp3 converter ik heb het op mijn computer staan maar wil het nu op een cd zetten om te spelen in de auto voor vakantie. maar ik weet niet wat en welk programma ik moet gebruiken ik heb burrrn en imgburn.
  kan iemand helpen en een uitleg geven?

 6. Coby:

  Een programma van uitzending gemist kan ik downloaden en branden. De gebrande DVD kan ik afspelen op iedere computer en laptop, maar niet in de DVD speler in mij TV.
  Hoe kan ik dat oplossen?

 7. Anna:

  Johanne, dit probleem heb ik ook. Ik ben naar een winkel geweest waar me werd aangeraden om het programma Burn4free te downloaden, maar dit programma werkt niet bij mij.

  Nu heb ik een ander programma gedownload maar nu moet ik dus de bestanden omzetten in VIDEO_TS bestanden (zoals hierboven ook al beschreven staat), HOE MOET dat? Ik ben er al een uur mee aan het kloten.

 8. alain:

  tk maak een film met foto’s uit mijn laptop zet er muziek bij en laat de foto’s in elkaar vloeien op de pc gaat alles goed maar als ik een dvd er van wil branden gaat het niet ale hij brand hem wel maar kan in geen enkele dvd speler of gespeeld woorden
  wat zou ik kunnen verkeerd gedaan hebben ???????

 9. Lex:

  keurige uitleg.

  Bedankt!

 10. H.J.Schimmer:

  nothing

  1. Johanne:

   ik heb ongeveer hetzelfde probleem. een cd kan ik wel branden maar een dvd niet. dan krijg ik ook de mededeling ‘geen schijf’, terwijl ik er wel een in de lade heb gedaan. wie weet een oplossing?

 11. Rob:

  Hoi, ik heb een dringende vraag,

  Ik heb een lege dvd schijf in mijn pc zitten, maar volgens mijn pc zit er dus geen schijf in… Het ligt niet aan die dvd-schijf zelf want ik heb meerdere schijfen van meerdere fabrikanten geprobeerd…
  ik heb jaren geleden weleens gedownloade muziek op een cd gezet, en toen deed ie het dus nog wel. Is mijn pc gewoon kapot of kan ik dit oplossen?

  Thanks!

 12. Jurgen:

  Hallo,

  Goed artikel.

  En Killercop, als je dit opgeslagen hebt wel. Anders kan het nog wel eens lastig worden 😀

 13. Killercop:

  Hoi, is het mogelijk om CD’s of DVD’s die je in het verleden hebt gebrand na te gaan op welke datum deze werden gebrand?

  Bedakt bij voorbaat.

 14. stephanie:

  ja oke alle stappen gevolgd maar wat ik nu niet snap is dat de helft van de dvd’s zonder geluid blijken na branden.
  Ik check al mijn gedownloade films voor ik ze brand op geluid en ondertiteling etc en brand ze dus alleen als dat er allemaal opzit en dan nog heb ik er steeds weer tussen zitten die er zonder geluid uitkomen.
  Weet iemand een oplossing voor dit probleem? Aan de brander ligt t niet want die is inmiddels vervangen en de nieuwe geeft t zelfde probleem.
  Wie kan mij helpen, ik download met Utorrent vanaf isoHunt.

  1. T.rex:

   Dat probleem met geluid had ik ook> Na onderzoek bleek dat ik divx films had gedownload en mijn dvd speler herkend dat niet. Alle DVD5 en 9 hebben geluid.
   Misschien moet je dat eens controleren, stephanie.