Hoe Moet Je …

Hoe moet je een ei koken?

een ei koken

Eieren zijn een rijke bron van proteïne (eiwitten) en vitaminen, en zijn hierom in de meeste gevallen erg gezond. Je kunt eieren koken, gewoon bakken, als omelet of spiegelei bakken en nog veel meer. Een eitje koken is de gemakkelijkste manier om een ei klaar te maken. Het is erg makkelijk, maar toch wordt nog vaak de vraag “hoe moet je een ei koken” gesteld. Met dit recept heb je het zo door.


Wat heb je nodig?

– Een rauw ei
– Een pannetje
– Water
– Honger

Uitleg

Stap 1
Leg een rauw ei in een pannetje.

Stap 2
Giet koud water in het pannetje tot er ongeveer 2 cm water boven het ei zit.

Stap 3
Zet de pan op het gasfornuis en wacht tot het gaat koken (dit merk je vanzelf, het water begint erg te bewegen).

Stap 4
Zet het gas iets lager, maar laat deze nog wel aanstaan.

Stap 5
Hoe lang moet een ei koken? Dat is afhankelijk van de grootte van het ei en je eigen voorkeur. Uitgaande van een normale grootte moet je deze zo’n 2/3 minuten laten staan voor een zachtgekookt ei, een hardgekookt eitje mag 6/7 minuten blijven staan.

Stap 6
Als de tijd op is haal je het ei met een lepel uit je pan. Laat het ei nog even schrikken door deze onder koud water te houden. Hierdoor stopt het ei met koken en pelt deze makkelijker.

Let op!

– Gebruik hardgekookte eitjes om een salade te maken.
– Zorg ervoor dat je je ei niet te lang laat koken. Dit zorgt er namelijk voor dat er een groene/grijze ring om de dooier (eigeel) komt. Dit is niet minder lekker, maar het is minder gezond.

49 reacties op "Hoe moet je een ei koken?"

Geef een reactie

 1. femke:

  ik ben femke ik leg eieren

 2. femke:

  neit kan eijmer;éf
  WD\

 3. femke:

  ahhh lekker ei

 4. Julia:

  Serieus Denise??

 5. Denise:

  POEPLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

 6. Femke:

  kan ik mijn eicellen koken?

 7. roman:

  Dat is een leuke tip wand ik vroeg mij af hoe dat kwam met dat moeilijk pellen. ; )

 8. Olga Badstuber:

  Met een rauw ei, een pannetje, wat water en een vleugje honger, kun je verdomme geen ei bakken. Voeg op z’n minst een fornuis toe. Dit bericht is gebaseerd op persoonlijke testresultaten.

 9. gerard ei:

  hoi ik heb hardgekookte eiren gemaakt. ik heb ze 25 minuten laten koken, het was niet te vreten.

  vriendelijke groeten,

  Gerard Ei

 10. Remco:

  Nou. Gelukkig heb ik hier een advertorial voor mijn neus over een uitvaartverzekering. Met de plannen die ik morgen heb, de grote stap nemen om een ei te koken, komt dit vast en zeker van pas!

 11. Simon:

  Hey hallo
  Doeixxxx

 12. Kitty:

  Nou, toevallig begint mijn dochter van 17 nu met koken. Handig dat ze op internet kan vinden hoe je een ei kookt. Hoeft ze het niet aan mij te vragen!

 13. henk:

  dit is fking handig! jwz… ik kan nu (PAS) een eitje koken maar dat zal wel aan mij liggen.
  Jeweetzelluff

 14. Val:

  Een interessant artekil al lijken de prognoses en de berekeningen die in het artekil staan wel erg aan de zonnige kant.Waar ik wel commentaar op heb is de beschrijving van de Soil Clock van Marieke Staps. Hierbij staat dat die ook gebruik maakt van elektronen die vrijkomen bij microbacterieble processen. Niets is echter minder waar. Die klok is gebaseerd op de verschillen in elektrochemisch potentiaal van koper en zink.Door die metalen via de grond met elkaar te verbinden ontstaat er tussen de metalen een klein spanningsverschil (ca 0,5 V). Dit is voldoende om een digitaal klokje op te laten draaien. Hier komt geen bacterie aan te pas.Voordat er nu mensen gaan roepen dan moet het een perpetuum mobile zijn (eeuwigdurende beweging), dat is helaas niet zo. In het proces lost het zink langzaam op in de grond. Dus na verloop van tijd is het zink verdwenen en stopt de klok.

 15. Domkoppie:

  Weetje wat het is, ik ben 14 en weet niet hoe je een eitje moet koken, Ik wist niet hoeveel minuten als ik een zacht gekookt ei wou. en nu weet ik het wel. daar in tegen ben jij best wel een loser, want je zegt zelf dat deze site voor sukkels is, maar je bent wel op de site, dus schat houd je mond en kijk verder als je neus lang is. 🙂

 16. kookeitje:

  iedereen die hier op kijkt weet blijkbaar niet hoe je een eitje moet koken dus dan is deze site toch nuttig of ligt dat aan mij en zowieso ga niet zitten schelden omdat iemand niet weet hoe je een eitje moet koken iedereen moet het toch eens leren thnx voor de uitleg!:)

 17. Eitje:

  Wat een eitje al niet teweeg kan brengen, ik lig krom..wat een eitjes.

  1. Dikha:

   zegt:Tsja er zitten wel een paar stesun die erg goed zijn. b.v. de trance inductie die Steven terecht aan haald, toch moet ik zeggen dat ik die van Neo vs Robocop het leukste vond. als ik niet beter wist dacht ik dat dit het vervolg was, na Freddy vs Jassen, Predator vs Alien, Jerommeke vs Superman en dan nu Neo vs Robocop.

  2. Joel:

   Beste W,Bedankt voor je reactie. Het klopt adedrnaid dat af en toe ten onrechte wordt gesproken over Call of Duty 4: Modern Warfare 2 in plaats van Call of Duty: Modern Warfare 2 en Remember, No Russian, in plaats van No Russian. Hoewel dit wat onhandig overkomt, gebeurt het helaas af en toe dat zoiets in een tekst sluipt getuige ook jouw typfoutjes als je het twee keer hebt over No Russia. Om dan gelijk te concluderen dat ik het hele spel niet gespeeld heb, gaat me nogal ver. Uiteraard heb ik Modern Warfare 2 (uit)gespeeld.Maar laten we eerlijk zijn; de naam van een leveltje heeft weinig van doen met het punt van mijn stuk, dus ik ga liever in op je inhoudelijke opmerkingen. Je bent nog niet dood, want dat zou in de realiteit ook niet gebeuren. Je karakter zou alleen als een idioot gaan schreeuwen en alleen kunnen rondrennen. Je zou moeten wachten tot een tegenstander je doodt. Jij hebt het hier over gameplay: wat zou er gameplay-technisch gebeuren als er wel ledematen afgerukt kunnen worden? Ook boeiend, maar mij gaat het in het stuk om de beeldvorming en het besef. In oorlog blijven lichamen niet intact als ze worden beschoten met een groot kaliber kogel in Modern Warfare 2 wel.Ik zeg ook expliciet dat games nu niet gelijk extreem realistisch en gewelddadig moeten worden (dat zou tevens de gameplay in de weg staan, zoals je terecht stelt). Wat ik we9l wil blootleggen, is het probleem dat deze games als realistisch worden ervaren e9n aangeprezen, terwijl ze dat helemaal niet zijn . Het gaat me dus meer om bewustwording aan de kant van de consument en journalistiek.Je tweede punt over tegenstrijdigheid snap ik niet helemaal. Die tegenstrijdigheid schuilt volgens jou deels in de vermelding in het artikel dat het zou kunnen aanzetten tot terrorisme . Ik weet niet precies wat je met het bedoelt, maar volgens mij stelt het artikel nergens dat Modern Warfare 2 of oorlogsgames in het algemeen aanzetten tot terrorisme.Groet,Jesse

 18. Charlie:

  @Sukkels

  Wat ga jij met die ziekte lopen schelden? Weet je niet hoe erg die ziekte is :S.
  Ik ga echt lachen als jij die ziekte krijgt!
  Jezus.

  Mongool. Ik denk dat jij gewoon aandacht wil, en je weet niet hoe je al die dingen moet doen. Hou je mening gewoon voor je ja? Ik kan daar echt niet meer tegen als iemand met die ziekte scheld, als 1 van je familieleden het heeft he?

  Ik ben 10 en ben een zacht gekookt eitje aan het maken! Jammie!

 19. Holander:

  Wat een hersenlose reactie beetje je mond open durven trekken hier in een reactie
  Snap niet als men zo een ractie plaatst die nietgelijk van de ite gehaalt word…
  Beetje raar van bijde partijen
  Nog wel bedankt voor de info ik ben lekker aan hetgenoieten van me eitje!
  Gegroet

 20. jo:

  heb je wel de schil eraf gehaald?….dat staat er nl niet bij hahahaha

 21. ZachtEi:

  ik heb net 2 eieren gekookt en ze waren heerlijk!

  1. Jose:

   Ongelofelijk, wat kan Nova al lang blijven staan en gidjiktejlig de t.v. blijven volgen. Ik blijf me over haar verbazen. En ze is toch pas 5 maanden. Ik heb weer genoten van de leuke filmpjes.

 22. Wahahahah:

  Ik vond het ook wel handig! waarom mensen altijd hun mening hebben over dingen snap ik echt niet.. hou zo menig lekker voor je! EIkel

  1. Brittany:

   Ik mis het argument van de grote ieoveelhehd klapstoeltjes die er opgeborgen staan in het hok. Voor zo ver ik weet is er niemand die er een probleem mee heeft als die te voorschijn gehaald worden. Het klagen over de stoelen in de docentenkamer is wat minder relevant wat mij betreft, al zet het wel weer de typische trend van de blogposts voort.

 23. heel triest:

  is gewoon een jongetje van 16 met aandacht tekort. ik zocht op hoelang je moest koken dus dit is helemaal niet gek! juist hartstikke handig…

  en hoe weet jij het? vast ook een keer geleerd of gelezen, dus loop niet zielig te doen.

  1. Kenichi:

   Monika! hier is collega auetur Mark. Goed dat je de resultaten van het RTSS vaccin onder de aandacht brengt maar ik ga en moet hier mijn kanttekeningen bij zetten. Eerst de disclaimer: ik werk voor een organisatie die o.a. Malaria vaccin ontwikkeling financiert en technisch ondersteunt (www.euvaccine.eu)Over dit vaccin en de manier waarop het wordt gepositioneerd heb ik eerder dit jaar een stukje geschreven () en daar ben ik het nog steeds mee eens. Sterker nog, na op congressen de Bill en Melinda Gates foundation en GSK presentaties te hebben gezien, ben ik het er nog MEER mee eens. Allereerst en belangrijkst: dit vaccin lijkt slechts in 50% bescherming te geven. Nog nooit is een vaccin met zo’n lage effectiviteit uitgerold. Verder is dit onderzoek gedaan in combinatie met geefmpregneerde bednets en deet. Dus in delen van malaria endemisch gebieden waar die voorzieningen er niet zijn is het risico op lagere effectiviteit heel groot. Vervolgens zit je dus met het grote probleem in de mogelijke implementatie van dit vaccin. Hoe zorg je ervoor dat de moeder in de rij bij de kliniek in de steppes van Burkina Faso goed begrijpt dat van de 10 kids er maar 5 of minder beschermd zijn. Risk and Benefit verhaal. En hoe zorg je dat een mogelijke teleurstelling in een populatie niet de roll out van de follow-up generatie vaccins (>80%) verstoord of zelfs onmogelijk maakt. Als laatste grote risico is dat het geld dat nodig is om de follow-up generatie vaccin (>80% efficacy) te ontwikkelen weg trekt. Dit vindt nu al plaats omdat geldverstrekkers zeggen: maar er is toch een vaccin??Kortom, het is fantastisch dat er licht aan het eind van de Malaria tunnel gloort en dat we over 10 jaar zeker een vaccin hebben. Maar dat is niet RTSS. Dus dit moet duidelijk, eerlijk en NU verteld worden aan de stakeholders EN het publiek.Groet! Mark

 24. handig:

  ik wind het wel goed!
  ik ben 10 en wil kok worden… me ma is Ziek ik doe als cadotje : een ei!

  handige site!

  1. Gamal:

   you people may not vbeiele at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.

 25. JeZoenMaatjhe:

  whaahah focking dom en wie weet er nou niet hoe je moet tongen

 26. Frans:

  @ ‘Sukkels’

  Als jij niet eens weet hoe je woorden als ‘echt’ en ‘mongolen’ moet spellen, betwijfel ik of jij weet hoe je een ei moet koken.

  1. Xavi:

   De voorbeelden ostnrndeueen je conclusie helemaal niet.Het eerste voorbeeld is ongelukkig. Klimaatsceptici en klimaatbelievers staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Dat is niet vanuit een politieke keuze, maar vanuit onzekerheid over de data. Voorbeeldje: herinner je je de hockeystick curve nog? Die zie je helemaal niet meer. Dat komt omdat die curve tot stand gekomen is via een foutieve analyse methode. Ander voorbeeld: Er zijn vele blogs te vinden over de plaatsing van weerstations die gebruikt worden voor de klimaatanalyse. Vele staan recht voor AC installaties. Klimaat lijkt dus meer te wijten aan de wetenschap zelf dan aan de communicatie daarvan.Dat voorbeeld over stamcellen zie ik ook anders. Dit soort gedrag zien we veel vaker. Mensen die geld op een buitenlandse rekening zetten met de belofte op hoge rendementen, terwijl iedereen weet dat er no such thing as a free breakfast is. Ook het voorbeeld met de stamcellen is geen voorbeeld van falende communicatie vanuit de wetenschapper, maar vanuit de overheid. Immers de wetenschap communiceert al jaren dat homeopathie onzin is, maar er zijn nog steeds grote groepen mensen die de rommel kopen. Als de overheid het zou verbieden of ontraden -officieel en duidelijk- dan zou het snel over zijn.Ik ben het overigens wel met je eens dat wetenschappers wat meer zouden kunnen doen aan communicatie, maar dat terzijde.

 27. triest figuur:

  hier onder mij…

 28. sukkels:

  Wat een kanker megolen zijn jullie
  egt waar wie weet nou niet hoe je een ei mot koken, hoe je moet roken, hoe je moet schuren en all die bullshit kanker megoolen egt waar
  waarom bestaat deze site delete het

  kanker zooi

  1. @sukkels:

   blijkbaar weet je het zelf ook niet.. anders kom je hier niet.. toch?
   Btw, doe iets aan je nederlands…

  2. samplok:

   zoals de waard is..

  3. Eierkoker:

   En dit is waarom het onverstandig is om de nageboorte te bewaren en de baby weg te gooien. Doet je hoofdje erg veel au-au wanneer je tegelijkertijd ademt en schrijft of wordt je geholpen door je cavia?

  4. Kevin:

   Never feed the trolls!

  5. paashaas:

   Ze moeten jou met de pasen eens flink met verse eieren bekogelen,dat is fun denk dat je na afloop daarvan het wel laat om kritiek te hebben als iemand geen eitje kan koken.
   Gebakken roerei.

   De Paashaas

   1. Jama:

    Dag Henrike,Wat leuk dat je masseur wilt wrdeon. Op deze website staat ook een bijna blinde masseuse Willemien Troisfontaine. Kijk maar eens op Zij is destijds geholpen door Bartimeus. Zij zullen je dus daar verder kunnen helpen. Succes,Hartelijke groet,Alexandra Woldring

  6. Charlie:

   Ik ga heel erg lachen als jij die ziekte krijgt.

   Homotje.

  7. Menina:

   Het nieuwe aan dit oezredonk is dat het ook rekening heeft gehouden met andere factoren die van invloed zouden kunnen zijn, zoals sociaal-economische status, ras, sociale vaardigheden en scholing. Het maakt niet of of het kind arm of rijk, blank of donker en slim of minder slim is, als het dik is dan loopt het kind meer kans om gepest te worden.

  8. Ronald:

   @sukkels

   Ik hoop dat jij die ziekte snel eens mag krijgen, mensen zoals jij moeten ze opsluiten en langzaam en pijnvol laten sterven!

  9. blablabla:

   Leer eerst een spellen simpele!!! en als je de site niks vind dat bezoek je m toch niet meer lijkt me zo i.p.v. te gaan vloeken.