Hoe Moet Je …

Hoe moet je een muziek CD branden?

een muziek CD branden

Muziek die je download is meestal in .MP3 formaat. Veel CD spelers ondersteunen geen MP3 formaat. Om hier muziek op te spelen heb je een “gewone” CD nodig, waar muziekbestanden op staan die deze CD speler kan lezen. Als je een CD wilt branden met MP3’s, of met andere bestanden, gebruik dan de handleiding Een dvd branden. Deze werkt ook met gewone CD’s. Als je een CD wilt branden met liedjes die je op je CDspeler af kan spelen, gebruik dan onderstaande handleiding.


Wat heb je nodig?

– Een lege CD
– Een aantal liedjes (.mp3 bestanden)
– Het freeware programma Burrrn

Uitleg

Stap 1
Download het programma Burrrn. Dit is een gratis programma wat je kunt downloaden op deze pagina. Dit programma is zo gemakkelijk, het doet alles voor je. Installeer deze.

Stap 2
Je krijgt als je het programma opent een scherm waar je je branden moet kiezen. Kies bovenin bij “Writer” voor de juiste schijf. Als je meerdere hebt, maar je weet niet welke het is, probeer ze dan allebei. De rest van de instellingen kun je waarschijnlijk zo laten.

Stap 3
Je ziet nu het scherm waar de muziek komt te staan. Klik aan de rechterkant op “Add”. Je zult nu een venster krijgen waar je de muziek kunt kiezen. Selecteer alle liedjes die je op de CD wilt zetten.

Stap 4
Je ziet nu de muziek in het lijstje staan. Ook zie je hoelang de CD in totaal duurt. Zorg ervoor dat deze op een CD past. Meestal passen er 80 minuten op, maar dit kan verschillen. Je kunt in dit scherm eventueel nog de titel en de artiest invoeren.

Stap 5
Klik op de grote knop “Burrrn” aan de rechterkant. Het programma zal de muziek eerst converteren (omzetten) naar een geschikt formaat. Dit kan even duren.

Stap 6
Als hij klaar is met converteren zal Burrrn automatisch gaan branden. Als deze klaar is zal de CD afspeelbaar moeten zijn in elke CD-speler.

Let op!

– Let op dat je een CD gebruikt, en geen DVD. De meeste CD spelers kunnen geen DVD’s afspelen, ook al staat er enkel muziek op.

5 reacties op "Hoe moet je een muziek CD branden?"

Geef een reactie

 1. henk de tenenlikker:

  whahahah dit is het domste watik ooit heb gezien 🙂

  1. Richard de vingerlikker:

   Henkie houd je bek man

 2. dfa:

  Wat als hij het niet op de cd brandt?