Hoe Moet Je …

Hoe moet je een screenshot maken (Microsoft Windows)?

Een screenshot (of schermafbeelding) maken van je beeldscherm kan wel eens nodig zijn, bijvoorbeeld bij een uitleg, of als je een afbeelding niet opgeslagen krijgt. Gelukkig is het maken van een screenshot in Windows ontzettend makkelijk, en we leggen je daarom met onderstaande uitleg uit hoe je een screenshot kunt maken in Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of in Windows 8.


Wat heb je nodig?

– Een computer met Windows
– Paint

Uitleg

Stap 1
Open wat je op de foto wilt hebben op je scherm.

Stap 2
Klik op je toetsenbord op de knop ‘Prt Sc’, ‘Prnt Scrn’ of iets dergelijks. Deze zit op de meeste toetsenborden rechts van de F12 toets, bovenin.

Stap 3
Open nu het programma ‘Paint’. Deze staat normaal gesproken bij ‘Start – Alle programma’s – Bureau Accessoires’ of iets dergelijks.

Stap 4
Ga naar ‘bewerken’ en kies voor ‘plakken’. Je zult nu de zojuist gemaakte afbeelding op je scherm zien.

Stap 5
Je kunt nu eventueel nog je afbeelding bijknippen. Dit doe je met het selectiegereedschap. Selecteer het gedeelte wat je op wilt slaan, en kies vervolgens voor ‘bewerken’ en ‘kopieren’. Open nu een nieuw bestand en kies hier voor ‘bewerken’ en ‘plakken’.

Stap 6
Sla vervolgens de afbeelding op. Om de beste kwaliteit te krijgen sla je deze op als een ‘.PNG’ bestand.

Let op!

– In Windows Vista en in Windows 7 kun je ook gebruik maken van het ‘Knipprogramma’.
– Je kunt ook enkel 1 venster op je screenshot zetten. Dit doe je door tegelijk met het maken van je screenshot de ‘Alt’ toets in te drukken. Je zult hierdoor enkel het actieve venster op je screenshot zetten.

1 Reactie op "Hoe moet je een screenshot maken (Microsoft Windows)?"

Geef een reactie

  1. Tomas de Roon:

    Een dikke zoen, ps hoe krijg ik emails terug van meer dan een jaar geleden die ik heb gedelete. ik zoek een email die ik per ongeluk heb gedelete. en het kost nu bakken geld als ik deze email niet terug kan vinden. ik hoop dat U mij kunt helpen