Hoe Moet Je …

Hoe moet je een wc-bril meten?

In Nederland zijn de meeste wc-brillen gemaakt op een standaard maat, en maakt het niet uit welke wc-bril je kocht. Toch kan er een klein beetje verschil in zitten, en is het daarom verstandig om toch je wc-bril goed te meten.

Wat heb je nodig?

– Een wc
– Een meetlint


Uitleg

Stap 1
Bekijk eerst wat de vorm van je toilet is. De meeste toiletten hebben een standaard “ronde” vorm, maar er zijn ook andere vormen, waaronder een “ei-vorm” toilet en een vierkant toilet. Bepaal welke vorm je wc heeft.

Stap 2
Meet vervolgens de afstand tussen de scharnieren van je wc. Veel wc-brillen hebben verschuifbare scharnieren, waardoor deze wel op je wc passen, maar toch is het verstandig om de afstand tussen de twee scharnieren te meten.

Stap 3
Meet ook de totale lengte en breedte van de wc. Het is niet handig als je nieuwe wc-bril stukken breder of smaller, of juist korter of langer is dan de wc.

Stap 4
Kijk bij het aanschaffen van een nieuwe wc-bril naar de tussenruimte van de scharnieren. Kun je deze verstellen, of passen ze gelijk? En past de rest van de wc-bril ook op je wc?

Let op!

– Het kan gebeuren dat op een bepaalde wc enkel wc-brillen van hetzelfde merkt passen. Zoek dit eerst goed uit voordat je een nieuwe wc-bril koopt.

1 Reactie op "Hoe moet je een wc-bril meten?"

Geef een reactie

  1. vera kerstboomverkoper:

    Top!