Hoe moet je geld lenen?

Zit je even krap bij kas, en heb je geld nodig voor een nodige uitgave? Dan kan het een oplossing zijn om geld te lenen. Je kunt aan vrienden of familie vragen of je geld kunt lenen, maar dit kan natuurlijk voor complicaties in de familie zorgen. Een andere oplossing is het lenen van geld bij een bank of een andere financiële instelling. Met onderstaande uitleg leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat.
Uitleg
Stap 1
Bedenk eerst waarom je geld wilt lenen, en hoeveel geld je nodig hebt.
Stap 2
Kijk in je spaarrekeningen of je dit geld nog bij elkaar kunt sprokkelen, of vraag desnoods aan familie of vrienden, mocht het om een klein bedrag gaan.
Stap 3
Is het ondanks dit alles nog steeds nodig om het geld te lenen? Ga dan op zoek naar een ‘persoonlijke lening’. Een persoonlijke lening is een lening waarbij het je het geleende geld in een keer krijgt, en wat daarna in termijnen (met rente) terugbetaald moet worden.
Stap 4
Zoek een betrouwbare maatschappij. Je leent een groot bedrag, en dan is het van uiterst belang dat je goed voelt bij het bedrijf. Daarom is het aan te raden bij bijvoorbeeld je eigen bank te lenen.
Stap 5
Op de website van je bank staat hoogstwaarschijnlijk wel een calculator om je maximale bedrag wat je kunt lenen te berekenen. Voor de grotere banken vind je deze hieronder:
– Geld lenen: ING
– Geld lenen: ABN Amro
– Geld lenen: Rabobank
Tevens zijn er ook nog websites om leningen te vergelijken, zoals Independer.
Stap 6
Volg de stappen op de website, of ga langs bij uw bank voor een afspraak.
Stap 7
Informeer je nogmaals goed naar deze lening, en onderteken het contract, nadat je hiermee akkoord gaat.
Let op!
– Aangezien je bij geld lenen met grote getallen geld om gaat is het belangrijk een betrouwbare partij te kiezen.
– Ga niet enkel uit van het advies van een persoon bij de bank. Ze blijven daar partijdig en willen dat je een lening bij hen afsluit.
– Let op: Geld lenen kost geld 😉