Hoe Moet Je …

Hoe moet je internetbankieren?

internetbankieren

Een veelgestelde vraag over internetbankieren is vaak ‘is het wel veilig’? Op deze vraag is eigenlijk maar 1 antwoord te geven: Zolang je het zelf veilig gebruikt. Bij een pinautomaat zorg je dat niemand je pincode ziet, bij internetbankieren is dit precies hetzelfde. Met de volgende stappen leggen we je uit hoe je via internet kunt bankieren.


Wat heb je nodig?

– Internet

Uitleg

Stap 1
Kijk eerst welke bank je hebt. Elke bank werkt natuurlijk anders, maar ze ondersteunen tegenwoordig allemaal internetbankieren.

Stap 2
Open de website van je bank. Dit kan bijvoorbeeld de ING, de ABN Amro of de Rabobank zijn. Kijk of er op de website ergens een link staat naar ‘Internetbankieren aanvragen’ of iets dergelijks. Staat dit er niet, gebruik dan de zoekfunctie van de website van de bank, of gebruik een van de onderstaande links:

ABN Amro internetbankieren
Rabobank internetbankieren
ING internetbankieren

Stap 3
Volg de stappen om je aan te melden. Je zult waarschijnlijk via de post een manier van verificatie ontvangen. Dit zal enkele dagen duren.

Let op!

– Durf je het toch nog niet helemaal aan? Dan kun je altijd een bezoek brengen aan uw bank. Zij kunnen samen met u de aanmelding voltooien en het helemaal met u doorlopen.
– Vul nooit zomaar je pincode ergens in.
– Log alleen in als je op de website van je bank zit. Controleer dit door te kijken naar de adresbalk boven de website (waar op deze pagina www.hoemoetje.com/ etc. staat).

Geef een reactie