Hoe Moet Je …

Hoe moet je je baby ‘s nachts laten slapen?

je baby ‘s nachts laten slapen

Bent u het zat om elke nacht meerdere malen uit bed te komen omdat uw baby niet kan slapen? Leer hem om uit zichzelf in slaap te vallen, zonder borst, flesje of speen. U zult zelf meer rust hebben, en uw kind ook!


Wat heb je nodig?

Uitleg

Stap 1
Zorg ervoor dat uw kind een vaste routine heeft, en houdt u hier ook aan. Leg uw baby in bad, geef een laatste flesje, lees een verhaaltje voor het slapen, zeg iets tegen de knuffels – wat dan ook. Het maakt niet uit wat jullie ritueel is, zolang u zich hier aan houdt.

Stap 2
Gebruik een knuffel in uw routine. Vaak hebben kleine kinderen een speciale band met een speciale knuffel of een doekje. Is dat zo? Gebruik deze dan in uw ritueel.

Stap 3
Leg uw baby in zijn/haar bedje als deze slaperig begint te worden. Uw baby moet leren om zelf in slaap te vallen. Als hij zelf leert zichzelf in slaap te laten vallen, kan hij dat ook zelf doen mocht hij midden in de nacht wakker worden.

Stap 4
Begint uw kind te huilen als u hem in bed ligt, pak hem dan niet op! Sommige experts adviseren u om in de kamer te blijven tot uw kind slaapt. Anderen adviseren weer om weg te gaan, maar om de 5/10 minuten weer terug te komen om zachtjes tegen uw kind te praten. U zult zelf moeten beslissen wat het beste werkt voor u en uw kind.


Begint uw kind te huilen midden in de nacht? Ga dan naar hem toe, maar pak hem niet op. Verschoon z’n luier als dit nodig is, zet hem terug en verlaat de kamer.

Stap 6
Herhaal dit ritueel een aantal dagen. Hij zal nu waarschijnlijk elke dag iets minder gaan huilen, en uiteindelijk zelf rustig in slaap vallen.

Let op!

– Veel baby’s raken hier na een paar dagen aan gewend, maar dit hoeft niet voor elk kind te zijn. Hou dit schema in ieder geval 10 dagen vol. Ga je toch kijken als je kind een uur ligt te huilen? Dan weet hij dat hij een uur kan huilen, waarna u toch komt. De volgende keer zal hij wellicht een uur blijven huilen omdat hij weet dat u toch komt.
– Werkt het niet na 10 dagen? Dan heeft u wellicht professionele hulp nodig.
– Deze methode is geschreven voor kinderen ouder dan 2 maanden.
– Er wordt gezegd dat slaaptrainen niet goed is voor je baby, en dat ‘s nachts opstaan een van de consequenties is van ouder zijn. Laat je deze schuld niet aanpraten! U bent geen verkeerde ouder.

20 reacties op "Hoe moet je je baby ‘s nachts laten slapen?"

Geef een reactie

 1. Sunita:

  Hier in Praag kun je de Codex Gigas bewonderen, ik weet niet op welke menair en hoeveel glas ertussen zit, maar toch Ik ga een dezer dagen (ik woon in Praag) dat boekie toch maar eens bekijken

 2. mayke:

  Wat een slecht advies is dit! Baby een uur laten huilen en vooral niet naar toe gaan, ook al voelt ze zich alleen, is ze bang of heeft ze simpel weg honger. Het gaat het om een baby hoor. het is al heel bijzonder dat je kindje na 9 maanden in je warme buik ineens in een compleet andere ruimte ligt. In de dierenwereld gaat dit wel iets anders. Hier ligt het jong lekker in het hol bij mama en kan drinken wanneer het wil.. Ouders die hun baby maar lastig vinden omdat het wakker wordt snacht moeten hun ego even een paar maanden opzij zetten. Het komt vanzelf goed. De periode van niet doorlopen gaat vanzelf voorbij. let wel; ik heb het over baantjes van minder dan een jaar.

 3. Daan:

  hoi daan hier!
  ik heb honger

 4. Raul:

  Dat is erg vreemd; de eremplaxen van KIJK 11/2011 die wij tot nu toe onder ogen hebben gekregen, zijn allemaal wel goed gedrukt! We zullen per mail contact met je opnemen, zodat we je een nieuw exemplaar kunnen toesturen. Andere lezers met een misdruk: graag een mailtje sturen, inclusief adres, naar .

 5. samantha:

  hai ik heb eeen vraag ik heb een zoontje van 1 jaar en 2 maand en slaapt nog niet door we hebben van alles geprobeerd wie weet iets

  1. Trudy:

   ermee naar het consulatiebureau misschien een optie?!?

  2. Cleide:

   In Enschede hebben in de pedorie tussen 1914 en 1924 niet e9e9n, maar vier verschillende “opvangfaciliteiten” bestaan. Deze kampen zijn echter in de weinige artikelen, die er over deze kampen zijn verschenen regelmatig door elkaar gehaald, als een en hetzelfde kamp gezien of ten onrechte genegeerd. Zo is het dus mogelijk gebleken om de volgende faciliteiten te onderscheiden: • Opvang van Belgische vluchtelingen van oktober 1914 tot begin 1915. • Rijks quarantaine-kamp vanaf 1917. • Noodopvang in de textielfabrieken in 1918. • Vluchtelingenkamp voor ontheemden tussen 1920 en 1924.

 6. XXL Opa:

  Hai, nixs mis met ducktape, goede/morgen

  1. Sonni:

   Sony is de enige die zich richt op 3d op de consoles. Er zijn al een aanatl games in ontwikkeling voor de PS3 die 3d ondersteunen. Microsoft houdt zich nog afzijdig wat betreft 3d.

 7. hemp:

  Heb jij een vlek op een plek waarvan je niet weet hoe je dit moet aanpakken? Deze vlekkengids biedt niet een enkele oplossing voor het verwijderen van vlekken maar biedt meerdere behandelingsmethoden aan niet alleen om voor de meest gebruikelijke en of voorkomende situaties een oplossing te hebben maar ook omdat er vanuit wordt gegaan dat niet ieder schoonmaakartikel benodigd voor het verwijderen van de vlek in huis aanwezig is. Deze vlekkengids zal hierdoor zoveel mogelijk proberen het gebruik van chemische en of gevaarlijke schoonmaakproducten te beperken hoewel dit niet in alle situaties mogelijk is.

 8. Debbie:

  Wat een verschrikkelijk slecht artikel zeg!!!! Oké, het vaste ritueel ik zeker heel belangrijk, en meteen je kindje uit bed halen hoeft ook niet. Mits je kindje weer rustig wordt als je bij het bedje gaat staan! Zo niet, dan er lekker uit halen en knuffelen. Kinderen (en vooral baby’s!) hebben heel veel liefde nodig om de hechting te laten slagen. Laten huilen is NIET GOED voor kinderen, en erg tegennatuurlijk. Slaaptrainen is WEL SLECHT voor de gemoedstoestand van je kind. Ja, natuurlijk gaat het op een gegeven moment wel slapen na flink gehuilt te hebben. Maar dat is puur door uitputting! Schandalig om zo’n artikel op internet te publiceren…

 9. Martine Heikens:

  Lees het boek ‘nighttime parenting’ van Sears, dat is een beter alternatief!

 10. Martine Heikens:

  Dit is het domste en schadelijkste advies die gegeven kan worden aan ouders. Het gaat ervan uit dat een baby huilt om zijn ouders te manipuleren. Als je bereidt bent om je baby een uur te laten huilen, dan ben ik van mening dat je je af moet vragen of je uberhaupt wel geschikt ben als ouder.

  1. nou...ja:

   hou je mond eens serieus denk je nou echt dat iemand hier naar deze site gaat om een gvd advies te krijgen van een 12 jarige die zich verveelt
   vieze neger

   1. w.b:

    mag hopen dat je een keer goed op je bek geramd wordt door een VIEZE NEGER.. mafkees.
    hou je racistische opmerkingen lekker voor je.
    met vriendelijke groet een VIEZE BLANKE

 11. imzzzzzzzz:

  raaaaaar mar werkt denk ik wel bij me zusje

 12. Pieter:

  Werkt dit ook bij slangen?

  1. Patricia:

   Hahahah peter, Super vet. x’D