Hoe Moet Je …

Hoe moet je je snor scheren?

je snor scheren

Heb je eindelijk besloten om dat donzige monster onder je neus weg te halen? Dan kun je met onderstaande tips leren hoe je je snor op de juiste manier kunt scheren. Let goed op de nodige waarschuwingen en lees de stappen nauwkeurig door, dan zul je snel, makkelijk en pijnloos een gladde bovenlip krijgen.


Uitleg

Stap 1
Maak je snor vochtig met warm water, en smeer het in met een klein beetje conditioner als je haar erg dik is. Smeer de haar conditioner stevig in je snor, en geef het wat tijd om te drogen.

Stap 2
Trim eventueel je snor tot een kortere lengte, met een schaar of een elektrische timmer. Zet deze op de kortste stand, om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk haartjes overblijven.

Stap 3
Smeer je bovenlip in met scheerschuim. Zoek een schuim of een gel met ‘moisturizer’, zoals aloe vera of vitamine E. Dit zorgt ervoor dat je huid na het scheren gladder blijft.

Stap 4
Zoek een juist scheermesje uit. Kies liever geen goedkope wegwerpmesjes, maar investeer in een duurder scheermes, zoals een gilette (Koop hier een Gilette starterspakket op Bol.com). Scheer van boven naar beneden, met de haargroei mee.

Stap 5
Heb je geen scheerschuim meer op je snor zitten? Smeer deze dan opnieuw in met scheerschuim. Scheer vervolgens nogmaals, ditmaal tegen de richting van de haren in. Zorg dat je niet teveel druk uitoefent op je huid, laat de mesjes het werk doen.

Stap 6
Spoel goed af nadat je klaar bent, en zorg ervoor dat al het scheerschuim en losse haartjes afgespoeld is. Gebruik koud water om de poriën te sluiten. Dit voorkomt een geïrriteerde huid.

Stap 7
Smeer eventueel een beetje aftershave of een andere crème op je huid om deze gladder te houden. Dit kan jeuk voorkomen.

Let op!

– Heb je het idee dat je teveel druk moet uitoefenen op je snor? Dan heb je wellicht doffe scheermesjes. Vervang deze dan.
– Trek je huid altijd strak, bij je snor kun je dit doen door je bovenlip over je tanden te trekken. Hierdoor zal het makkelijker worden om je snor te scheren.

Geef een reactie