Hoe Moet Je …

Hoe moet je koffie zetten?

koffie zetten

Veel mensen hebben tegenwoordig een Senseo. Een Senseo apparaat is erg handig, vooral omdat het zo gemakkelijk is, in tegenstelling tot een normaal koffiezetapparaat. Toch zijn er nog genoeg mensen die een koffiezetapparaat hebben, thuis of misschien op het werk. Voor deze mensen is deze handleiding geschreven. Je zult nu nooit meer een mislukt “bakkie pleur” krijgen. Natuurlijk is het een kwestie van smaak of je deze koffie lekker vindt.


Wat heb je nodig?

– Een koffiezetapparaat
– Koffie!
– Water
– Koffiefilter

Uitleg

Stap 1
Verwarm water, en laat het even staan om een temperatuur van ongeveer 90 graden te krijgen.

Stap 2
Plaats een koffiefilter in het koffiezetapparaat. Dit is bij elk apparaat anders, maar deze zit zeer waarschijnlijk bovenaan (onder een klepje bijvoorbeeld).

Stap 3
Het ligt er natuurlijk aan of je van sterke koffie houdt of niet, maar voor een normaal bakje koffie gebruik je ongeveer 1 eetlepel. Voor een liter gebruik je ongeveer 6 a 7 schepjes. Hoeveel schepjes je zelf lekker vindt zal per persoon verschillen, dit wordt dus gewoon proberen.

Stap 4
Voeg wat water toe, zodat de koffie nat wordt.

Stap 5
Wacht een paar seconden, en giet vervolgens de rest van het water door de koffie.

Stap 6
Giet de koffie over in een mok. Drink ze!

Let op!

– Vind je dit te ingewikkeld? Gebruik dan kant en klare koffie, waar je enkel water bij hoeft toe te voegen, of een Senseo (of iets dergelijks).

3 reacties op "Hoe moet je koffie zetten?"

Geef een reactie

  1. Frenk:

    Natuurlijk heeft 3 d de toekomst anders valt de koffie zomaar pardoes op de grond. Een 32 inch (mag trouwens lekker niet moet in cm’s of desnoods meters (europese wet)) is niet zo handig bij bereiden van vloeibaar eten koffie ofzo.
    En koffie zetten is geen spel maar hoog staaltje van culinaire bereiding.
    Dus Irvan ik hoop dat je inmiddels wel hebt begrepen, dat je hier niet moet zijn met je computerproblemathiek.

  2. Irvan:

    ik weet niet of 3d wel de toekomst is ik heb zelf een 32 inch besedechlrm maar ik denk niet dat je daarmee echt het gevoel hebt dat je edn het spel zit dat heb je pas denk ik als je een scherm van 4 vierkante meter voor je neus hebt staan