Hoe Moet Je …

Hoe moet je muziek downloaden (iTunes)?

muziek downloaden (iTunes)

CD’s.. Tegenwoordig worden deze bijna niet meer verkocht, met als voornaamste reden natuurlijk het internet. Op internet is elke muziek wel te vinden, vaak zelfs op YouTube. Wil je deze muziek downloaden, dan kan dat op verschillende manieren. In deze handleiding leggen wij uit hoe je muziek kunt downloaden met iTunes. Liedjes op iTunes kosten €0,69 of € 1,29 (nieuwe liedjes). Een CD kost meestal €9,99.


Wat heb je nodig?

– Een computer met internet
– iTunes
– een iTunes account, met een bankrekening aangesloten

Uitleg

Stap 1
Open de . Ga vervolgens rechtsbovenin naar “Aanmelden” en klik op “Nieuwe account aanmaken”.

Stap 2
Vul het formulier helemaal in en kies je betaalgegevens. Als je geen creditcard hebt, kun je gebruik maken van Click&Buy. Hiermee kun je met elke Nederlandse bank gebruik maken van de iTunes store. Heb je geen van beide? Dan kun je in winkels als de Dixons een iTunes Gift kaart kopen. Dit werkt als een pre-paid kaart voor je telefoon.

Stap 3
Je hebt nu een account gemaakt. In de kun je rechtsbovenin zoeken naar een artiest of nummer. Kies hier het nummer of de CD die je wilt downloaden.

Stap 4
Om meer informatie over het nummer te krijgen, kun je op de naam van het nummer klikken. Hier kunnen onder andere recensies van anderen staan. Om het liedje te kopen klik je op “Koop nu”.

Stap 5
Je nummer zal nu gedownload worden en in je iTunes bibliotheek gezet worden. Om deze buiten iTunes te bekijken klik je (in de bibliotheek) met je rechtermuisknop op het liedje en kies je voor “In Windows Verkenner tonen”.

Let op!

– Het downloaden via iTunes is helemaal legaal. De artiesten krijgen een gedeelte van het bedrag wat jij betaalt.
– iTunes is helemaal veilig. Je hebt niet, zoals bij LimeWire, last van virussen of andere rare dingen.

13 reacties op "Hoe moet je muziek downloaden (iTunes)?"

Geef een reactie

 1. Femke:

  ik wil sven likken

 2. Kees:

  Als je je bij ClickandBuy inschrijft word er dan geld van je rekening afgeschreven zonder dat je dat zelf bevestigd of alleen als je iets koopt in de Itunes Store?

 3. beau:

  Ik wil muziek douwlowden

 4. DTvn93:

  Hallo,

  Als ik muziek koop via Itunes, kan ik dan die muziek in een video stoppen en dan uploaden op youtube?

 5. ...:

  ALES gaat om GELD

 6. Gabrielagaborova:

  Hallo

  1. Fiama:

   Ha Riet,Had je in de gaten dat ik onder het filmpje een stuk van onze Surdukse jam-sessie heb gezet? Jij op drums en ik op kebyaord. Past helemaal bij je verjaardag.x Rutsko