Hoe Moet Je …

Hoe moet je ondertiteling toevoegen?

ondertiteling toevoegen

Heb je een film of een aflevering van een serie gedownload? Dan kan het zijn dat je hier Nederlandstalige ondertitels bij wilt zien. Dit maakt het kijken van een film een stuk makkelijker, en hoef je niet meer op te letten op wat ze zeggen. In tegenstelling tot wat velen denken, is het downloaden en aanzetten van een ondertiteling eigenlijk ontzettend gemakkelijk. Met de onderstaande handleiding leggen we je uit hoe dit te werk gaat.


Wat heb je nodig?

– Een film (.avi, .mkv, .mp4 etc etc.)
– Een ondertiteling (.srt)
– VLC Media player

Uitleg

Stap 1
Download het programma VLC. Dit is een gratis programma om films mee te kijken, en is geheel gratis te gebruiken. Je kunt het downloaden op de officiële website van VLC, namelijk hier. Download en installeer het volgens de instructies.

Stap 2
Zoek de ondertiteling die je wilt hebben. Je kunt deze bijvoorbeeld vinden op subtitleseeker.com. Je kunt hier makkelijk sorteren op taal en versie van de film. Controleer of de naam van het bestand van de film overeenkomt met de naam aangegeven op de website.

Stap 3
Download het bestand en pak het eventueel uit. Zet het in je Windows Verkenner of Mac Finder in dezelfde map als je filmbestand.

Stap 4
Kijk naar de naam van je filmbestand. Kopieer de EXACTE naam van dit bestand, op de extensie (bijvoorbeeld .avi) na.

Stap 5
Zorg ervoor dat het ondertiteling bestand dezelfde naam heeft als de film, waarbij deze dus een extensie van .srt heeft. (Bijvoorbeeld: De film heet hoemoetjeondertitelingtoevoegen.avi, dan heet de ondertiteling hoemoetjeondertitelingtoevoegen.srt.

Stap 6
Open nu je filmbestand in VLC. Je zult zien dat de ondertiteling onder je bestand staat.

Stap 7
Werkt dit niet, ga dan naar ‘Video’ en ‘Ondertitelspoor’ en kies voor je .srt bestand.

3 reacties op "Hoe moet je ondertiteling toevoegen?"

Geef een reactie

 1. Daphne:

  Sluit de pc of laptop gwn aan op de tv met een HDMI kabel!! Dat gaat ook gewoon! En als je eventueel bv. een xbox of een andere console hebt, kopieer dan gen de film naar een usb stick en doe die in de console. Zo kan je de film ook afspelen. 🙂

 2. Fred:

  Bedankt voor de tip. Dat werkt prima. Echter alleen op je computer met VLC. Als je het bestand vervolgens op een DVD brandt of een sticky dan kun je op de TV fluiten naar de ondertitels.
  Schijnbaar is dat heel ingewikkeld want op het web heb ik nog nergens een makkelijk gereedschapje gezien die dat oplost. En een film is op tv toch echt veel mooier.

  1. jan jansma:

   beste fred,

   je maakt een map aan op je bureaublad bijvoorbeeld met de titel van de film. daarna kopieer je het avi bestand naar die map en ook het ondertitel bestand naar die map. let op moet precies dezelfde naam hebben. daarna heb ik het geheel geconverteerd met een programma ConverXToDVD5 naar dvd formaat. Dat geheel heb ik een uur geleden voor het eerst gedaan naar aanleiding van deze uitleg.

   succes, Jan