Hoe Moet Je …

Hoe moet je pingen met iPhone?

pingen met iPhone

Pingen is voor veel mensen een reden om een Blackberry te kopen. Dit is echter helemaal niet nodig, omdat elke smartphone tegenwoordig kan Pingen. Met deze handleiding leer ik je hoe je met een iPhone kan pingen (ook naar een Blackberry). Deze handleiding werkt met de iPhone 3g, de iPhone 3gs en de iPhone 4. Het werkt zelfs met de iPod Touch, zolang je Wifi hebt.


Wat heb je nodig?

– een iPhone met internet (Wifi kan ook)
– de WhatsApp App
– Een vriend die ook de WhatsApp app heeft.

Uitleg

Stap 1
Download de applicatie genaamd “WhatsApp” uit de App Store. Er is ook een soortgelijk programma genaamd Ping!Chat, maar hiermee is het enkel mogelijk om naar andere iPhones te pingen. Met WhatsApp kun je ook naar Android, Nokia en Blackberry telefoons pingen.

Stap 2
Open de applicatie

Stap 3
Je ziet nu welke van je vrienden uit je telefoonlijst je kunt Pingen.

Stap 4
Kun je je vrienden met een Blackberry niet kiezen? Zorg er dan voor dat ze ook WhatsApp downloaden. Ze kunnen de standaard Ping applicatie niet gebruiken.

Stap 5
Typ je bericht en verstuur deze!

Let op!

– Versturen kan van en naar een iPhone, Blackberry, Android of Nokia telefoon.
– Voor ontvangen en versturen is altijd een internetverbinding nodig
– Ook voor Android telefoons moet eerst WhatsApp gedownload worden
– Whatsapp kost €0,79. Kleine investering om gratis te kunnen sms’en toch?
– We hebben ook een handleiding Pingen met blackberry.

14 reacties op "Hoe moet je pingen met iPhone?"

Geef een reactie

 1. hoe moet ik de nieuwste itunes downloaden als ik mac OS X niet heb?:

  Ik heb mijn iPhone 4s geupdate voor iOS 6. Ik opende iTunes om er muziek op te zetten. Maar toen zei die dat ik de vernieuwde iTunes moest downloaden. Dat wilde ik doen maar toen moest ik weer de vernieuwde mac OS X downloaden. Toen heb ik een programma gedownload waar je software op kan downloaden. Dus daar probeerde ik mac OS x op te downloaden.
  Hij is nu nog bezig maar hij staat nog altijd op 12% Toen wilde ik transmission downloaden. (een andere download programma) maar die wilde niet installeren. Wat moet ik doen?

 2. Cinzia:

  interessant stuk. wat me ook een probleem lijkt is dat bevrijden alleen willen investeren als ze zeker weten dat het een pandemie wordt. Want anders heb je straks 500 miljoen vaccins die je aan de straatstenen niet kwijt raakt. Of doet de overheid garanties voor afname. Hoe werkt dat? (in het voorbeeld hierboven werd het besteld door de overheid, maar dat gaat niet altijd zo, of wel?)F

 3. maggy:

  Hoe ka ik de wahtsapp betalen voor mijn ifone,ik he gee kredietkaart…zodra ik hem wil downloaden moet ik steeds mijn w8 woord in typen,en dan kan ik nog steeds niet betalen…hoe moet ik het doen helppppp

 4. Emma:

  Yep, PingChat (heet nu Touch!) werkt ook met blackberry en Android. Als je een iphone hebt kun je gewoon berichtjes sturen naar mensen met een blackberry

  Het nadeel van whatsapp is dat de app, als je een iphone hebt, wel geld kost. Voor Android en Blackberry is de whatsapp-app geloof ik gratis.

 5. ~ ~:

  Dus als je wilt Pingen op je Iphone ( Ik heb whatsapp al ) Kan je ook Ping!chat downloaden ? Kan je dan ook met mensen die een BB hebben ?

 6. niels:

  Een samsung galaxy kan ook whatsappen en is nog veel goedkoper als een blackberry en kan evenveel als een iphone! ik heb een samsung galaxy appollo is super goedkoop en vind hem beter als mijn blackbarry bold die een half jaar geleden in de wasmachine belande! mijn broer heeft een iphone 4 en wilt ruilen!

 7. stefany:

  kan je ook ping zetten op je NEP iphone ?
  als het kan hoe doen je dat ?

  1. sophie:

   hee is het je gelukt whats app of ping te zetten op nep Iphone? Ik wil het namelijk ook wel graag ;p

 8. jandeman:

  met ping!chat kan je ook naar bb pingen hoor. en je kan groepschat maken. veel beter en is gratis.

  1. IkBenInAllesBeterDanJijMongol:

   ja precies ga niet dom doen met je appelsap ofz ping chat is beter wat wee jij hier nau van je komt duidelijk niet uit groningen zuid denk ik koop gewon een bb of ben je daar te arm voor

   1. Juistem:

    Blijkbaar ben jij te arm voor een taalcursus. En te arm voor de algemene kennis dat een iPhone duurder is als welke BB dan ook.

    Verder kan een iPhone nog iets voor dat geld. Een BB kan op pingen na geen reet. En voor dat pingen moet je een abbo afsluiten. Iets wat voor jou waarschijnlijk geen probleem is, zo’n toestel kan je waarschijnlijk niet eens in één keer betalen. Ik denk zelfs dat je rondloopt met een LG namaak BB of een Samsung Star, beetje de doorsnede, ik-doe-stoer-op-internet, wannabee-telefoons.

   2. SeñorTroll:

    Een iPhone is duurder dan een BlackBerry..
    Gemiddelde prijzen voor losse toestellen:
    – iPhone 3G/3GS: €499,-
    – iPhone 4: €599,-
    – BlackBerry bold: €180,-

    1. Iman:

     daar kan ik me alleen maar bij aaesulitnn, waarbij ik nog wil toevoegen: 1. er zijn ook economische argumenten te noemen vf3f3r sustainable energy, dus het is niet zomaar een kwestie van economie vs klimaatwetenschap. En 2.: je hoeft niet gelovig te zijn om de planeet niet te willen ruineren, en het klimaat een prioriteit te vinden.