Hoe Moet Je …

Hoe moet je rode wijn vlekken verwijderen?

rode wijn vlekken verwijderen

Sommige vlekken zijn gemakkelijker te verwijderen dan andere. Je hebt vlekken die je met een beetje water kunt verwijderen, maar je hebt ook van die vlekken die niet weg lijken te gaan. Rode wijnvlekken zijn zulke vlekken. Met onderstaande handleiding lukt het wellicht wel.


Wat heb je nodig?

– Wasmiddel / Afwasmiddel
– Schone spons
– Wasmachine
– Papieren handdoeken
– Waterstofperoxide

Uitleg

Stap 1
Dep de vlek onmiddellijk met papieren handdoekjes. Dit haalt het ergste er al uit, en kan alleen als de vlek net gemaakt is.

Stap 2
Mix 1 theelepel wasmiddel (of afwasmiddel) met 3 theelepels waterstofperoxide in een kleine emmer. Pak een spons, doop deze in de emmer en knijp deze uit zodat hij niet te nat wordt.

Stap 3
Zit het in je kleren? Kijk dan in de wasinstructies of hier wellicht informatie in staat.

Stap 4
Was de stof onmiddellijk in koud water en laat deze drogen.

Stap 5
Was de stof voorzichtig in de wasbak met afwasmiddel als de stof niet in de wasmachine mag.

Let op!

– Gebruik altijd witte doekjes. Gekleurde doekjes kunnen afgeven op je stof.
– Schrob nooit te hard; dit kan je stof beschadigen.
– Spullen als tapijt, een muur of een bank kun je ook schoonmaken met bovenstaande handleiding. Je zult enkel de stappen waar een wasmachine nodig is handmatig moeten uitvoeren.

6 reacties op "Hoe moet je rode wijn vlekken verwijderen?"

Geef een reactie

 1. zuiper:

  omg ik zit vol en ik had al 2 katers.

 2. Wim:

  Als de rode wijn op de vloerbedekking komt dan keukenzout er op doen en deppen met keukenrol en witte azijn.

 3. aad:

  ik ben zelf gespecialiseerd in het maken van rode wijn, het is dan ook onvermijdelijk dat er bij mij wel eens een vlek ontstaat. Zo lang de vlek nog vers en nat is doe je er goed aan zoveel mogelijk wijn met b.v een rol wc papier op te zuigen. als de meeste wijn is opgeruimd giet dan witte wijn over de vlek, je zult er versteld van staan hoe snel de rode kleur daarna wegtrekt. Maak daarna een sopje en maak alles netjes schoon. rode wijnvlekken die eenmaal zijn opgedroogd en ingetrokken in b.v. hout, zeil, schoenen, kleding e.d. zijn veel moeilijker te verwijderen. Gebruik van van agressievere oplossingen zo als natronloog, waterstofperoxide of andere zuurstofbleekmiddelen zoals bleekwater, ammonia of vet oplosser van de lidl bieden dan meer resultaat.

 4. Slimme:

  zodra je hebt gemorst met rode wijn moet je er zout over gooien. En dan niet een klein beetje maar echt veel. De wijn trekt sneller in het zout. (werkt ook op tapijt)

 5. business daily:

  Daarom alle wassymbolen op een rijtje Sites met tips voor het wassen Dreft Wikipedia Lekker in het leven Vlekken advieswijzer Even voor alle duidelijkheid.Deze vlekken advieswijzer geeft u een vrijblijvend advies. Bij twijfel over de aanpak van lastige vlekken adviseren wij u om direct contact op te nemen met uw stomerij. Te lang hiermee wachten kan helaas onherstelbare schade geven.AppelsapAppelsapvlekken meteen uitwassen met koud water.

 6. apenhoofd:

  ga gewoon niet knoeien verrekte kut