Hoe Moet Je …

Hoe moet je tillen?

tillen

Een zwaar voorwerp tillen kan je rug beschadigen, je kan een spier verreken, of, als je het laat vallen, jezelf of anderen verwonden. Als je op de juiste manier zware voorwerpen tilt, kun je jezelf een hoop pijn voorkomen. Nu, maar ook in de lange termijn. Met behulp van onderstaande stappen kun je zware voorwerpen op de juiste manier tillen.


Uitleg

Stap 1
Bekijk vantevoren of het voorwerp wat je wilt tillen makkelijk vast te houden is, of het gewicht gebalanceerd is, en waar je het voorwerp het beste vast kunt houden. Zorg dat je ook alvast weet waar je het voorwerp naartoe moet tillen.

Stap 2
Ga recht voor het voorwerp staan dat je wilt tillen. Zet je voeten op schouderbreedte.

Stap 3
Span je buikspieren aan en sta rechtop, waarbij je je rug zo recht mogelijk probeert te houden.

Stap 4
Buig je knieën. Buk naar beneden zonder je bovenlichaam te bewegen.

Stap 5
Pak het voorwerp wat je wilt tillen stevig vast met beide handen aan 1 kant. Hou het zo vast dat het gebalanceerd blijft.

Stap 6
Gebruik de spieren in je benen om je lichaam weer in een staande positie te krijgen terwijl je het voorwerp vanaf de vloer tilt. Til langzaam en geleidelijk, niet in 1 keer. Hou het voorwerp dichtbij je torso, waarbij je je lichaam gebruikt om het voorwerp te balanceren.

Stap 7
Loop met het voorwerp zonder je lichaam te draaien. Blijf rechtop lopen en neem kleine stappen. Als het mogelijk is, zoek iemand die je kunt helpen met het wijzen van de weg als je niet kan zien waar je naartoe loopt, om te voorkomen dat je tegen iets of iemand aanloopt.

Let op!

– Hou je rug ten alle tijden recht bij het tillen van zware voorwerpen. Gebruik enkel je beenspieren.
– Bij het neerzetten van een object buig je weer je knieën, en zet het voorwerp neer. Zet het voorzichtig op 1 kant neer om te voorkomen dat het voorwerp op je vingers terecht komt.

Geef een reactie