Hoe Moet Je …

Hoe moet je torrents downloaden?

torrents downloaden

Er zijn op internet miljoenen bestanden te vinden die enkel te verkrijgen zijn door te downloaden met behulp van torrents. Dit kan op het eerste gezicht ingewikkeld zijn, maar het is eigelijk hartstikke makkelijk. Onderstaand artikel legt je uit hoe je gratis kunt downloaden via torrents.


Wat heb je nodig?

– Een .torrent bestand
– Een programma dat torrents download
– Een computer met internetverbinding

Uitleg

Met torrent bestanden kun je makkelijk bestanden met andere mensen uitwisselen. Er komt bij het uitwisselen geen externe dienst van toepassing, je download direct vanaf iemand anders. Om dit te kunnen doen heb je een programma nodig om torrents te downloaden. Er zijn genoeg gratis programma’s voor te vinden, maar het meest gebruikte programma is µTorrent. Volg de instructies om deze software te installeren.

Stap 2
Zoek een torrent bestand. Je hebt natuurlijk een .torrent bestand nodig om iets te downloaden. Een .torrent bestand is eigenlijk een klein bestandje wat communiceert met uTorrent om alles te downloaden. Om een goede torrent te vinden, zoek gewoon naar ‘Torrents’ op Google. Er zijn ook torrentzoekmachines te vinden.

Stap 3
Heb je een site gevonden? Zoek dan naar het bestand wat je wilt vinden. Op de resultaten pagina is hoogstwaarschijnlijk wel een ‘download torrent’ of een ‘get torrent’ knop te vinden. Klik hierop, en kies voor ‘Openen’, ‘Uitvoeren’ of iets dergelijks. Kies hier voor uTorrent.

Stap 4
Wacht. Je bestand zal openen in uTorrent, en hier zul je een scherm krijgen met de titel van je bestand, en een progressiebalk. Als deze op 100% staat is het bestand klaar met downloaden en kun je deze openen.

Let op!

– Levert je zoekresultaat meerdere bestanden op? Zoek dan naar het bestand met de meeste seeders. Seeders zijn mensen die het bestand uploaden. Als er meer mensen zijn die een bestand uploaden zal het downloaden sneller gaan. Tevens zullen deze waarschijnlijk geen virus bevatten.
– Naast uTorrent zijn er ook andere programma’s zoals Vuze om torrents mee te downloaden. uTorrent geeft echter de snelste resultaten.
– Je kunt uTorrent gewoon afsluiten en even later weer opstarten. Je download zal doorgaan waar hij gebleven was.
– Gaat je computer te langzaam tijdens het downloaden? Laat de download dan ‘s nachts aanstaan.
– Download en upload geen illegale bestanden.
– Zorg dat je een goed anti-virus programma hebt geinstalleerd. Deze zijn gratis te verkrijgen.

1 Reactie op "Hoe moet je torrents downloaden?"

Geef een reactie

  1. Denise:

    Hallo,

    Ik heb een vraagje. Ik heb torrent bestanden gedownload van een site en toen geopend in FreeTorrentViewer. De progressie balkjes staan allemaal op 100% maar ik lijk de bestanden niet te kunnen openen. Als ik er op klik gebeurt er niks. Als ik rechter muisknop doe, kan ik kiezen voor: pauze, resume of remove, waarbij resume grijs is. Hoe kan ik de bestanden openen??