Hoe Moet Je …

Hoe moet je waarzeggen?

waarzeggen

Iedereen heeft wel een stok kaarten thuis liggen, maar niet veel mensen weten dat je hier ook je toekomst mee kan voorspellen (dit heet kaartleggen). De kunst hiervan heet ook wel cartomancie, en op deze manier wordt waarzeggerij al sinds de 14e eeuw in allerlei landen in Europa beoefend. Met deze waarzeggerij methode leer je makkelijk hoe je de toekomst kunt voorspellen. Wat velen niet weten is dat de stok kaarten afstammen van de bekende tarrotkaarten.


Wat heb je nodig?

– Een stok kaarten (32 kaarten hiervan, lees in de uitleg welke)
– Je eigen intuïtie

Uitleg

Stap 1
Pak een stok kaarten en zorg dat je nog 32 kaarten over houdt: De zevens, de achten, de negens, de tienen, de boeren, vrouwen, de heren en de A’s.

Stap 2
Schud de stok kaarten terwijl je je vraag bedenkt. Stel een vraag als ‘wat voor dag zal ik hebben?”. Concentreer je goed op de stok kaarten, en op de vraag die je voorspelt wilt hebben.

Stap 3
Verdeel de stok in drie even stapels. Leg de stapels zo neer, dat je kan zien wat de bovenste kaart is.

Stap 4
De linkerkaart is de historie of de achtergrond van je situatie of vraag. De middelste kaart is de huidige situatie, en de rechterkaart is de toekomst van je situatie, zolang alles doorgaat zoals het nu gaat.

Stap 5
(optioneel) Je kunt eventueel nog meer kaarten omdraaien om meer informatie te krijgen, de 3 kaarten onder deze kaarten en ook de 3 onderste kaarten. Je hebt dan in totaal 9 kaarten.

Stap 6
Zie de kaarten als een routebeschrijving voor de richting waar je nu op gaat. Je moet altijd onthouden dat je een vrije wilt hebt, en dat je zelf je toekomst bepaald.

De betekenissen van de vorm

Stap 7
Harten kaarten betekenen gevoelens en emoties, of emotionele situaties.

Stap 8
Ruiten zijn kaarten die staan voor welzijn en geld. Ze staan ook voor veiligheid en vrijheid van financiële situaties.

Stap 9
Klaveren staan voor communicatie. Dit kan erg breed zijn, van gesprekken tot emails.

Stap 10
Schoppen staat voor zwaartekracht en je locatie. Dit zijn GEEN negatieve kaarten, maar ze kunnen je wijzen op een wijziging in je route.

De betekenissen van de nummers

Stap 11
Zevens zijn tijdkaarten. Elke zeven staat voor een periode, een dag, een week, een maand of een jaar. De vorm vertelt over welk gedeelte het gaat, en de plaats van de kaart over welke periode het kan gaan.

Stap 12
Meerdere achten staan voor een beweging of een verandering. Hoe meer achten, hoe meer veranderingen. Aan de vorm en de plaats kun je zien over welke periode en om welk gedeelte het gaat.

Stap 13
Meerdere negens zijn veranderingen van gedachtes. Als er meer rode dan zwarte negens zijn, zullen de veranderingen makkelijker te bevatten zijn. De ruiten negen staat voor een onvoorziene verassing. De schoppen 9 kan een argument zijn en een klaveren 9 is een communicatie met nieuwe informatie. Tot slotte is de harten 9 je hart’s wens. De harten 9 is de beste kaart die je kunt krijgen!

Stap 14
Meerdere tienen zijn kaarten van het reizen. De harten tien staat voor een feest of een evenement, de klaveren tien staat voor een officieel gebouw of een ziekenhuis, de schoppen tien betekent dat er iets gaat gebeuren in de middag of avond, en de ruiten tien betekent een grote som geld.

Stap 15
Boeren staan voor iemand die je al een tijd niet gezien hebt. Hoe meer boeren, hoe langer het geleden is. De harten boer is een vreemdeling of een oude liefde, de ruiten boer staat voor een onbetrouwbaar persoon, de schoppen boer gaat om een ongetrouwd persoon en de klaveren boer is een vriend of kennis.

Stap 16
Vrouwen staan voor het verspreiden van informatie. De harten vrouw is een blonde vrouw, de klaveren vrouw is een bruinharige vrouw, de schoppen vrouw is een donkere vrouw en de ruiten vrouw is een rood of grijsharige vrouw.

Stap 17
Heren staan voor legale documenten, zoals een contract of een boete. Harten koning staat voor een blonde meneer, de klaveren heer staat voor een bruinharige man, de schoppen heer staat voor een donkere man en de ruiten heer staat voor een roodharige of grijze man.

Stap 18
A’s zijn kaarten van beslissingen. Meer rode dan zwarte kaarten staan voor een makkelijke beslissing, en meer zwarte staan voor een moeilijkere beslissing. Een harten A’s betekent een beslissing thuis, schoppen betekent een grote stad. De ruiten A’s staat voor een gift of een cadeau, de klaveren A staat voor communicatie.

Let op!

– Een simpele layout betekent niet meteen minder informatie. Je kunt al ontzettend veel over je toekomst te weten komen van 1 simpele kaart!
– Veel mensen worden bang van zwarte kaarten, maar deze hoeven zeker niet meteen slecht te zijn.
– Begin met 1 kaart, meteen 9 kaarten kunnen erg veel informatie in 1 keer zijn.
– Elke interpretatie kan zowel positief of negatief zijn. Elke munt heeft twee zijdes, en dit is ook het geval bij waarzeggerij. Het kan vaak makkelijker zijn om een positieve betekenis te vinden.
– Iedereen voelt dingen die vaak genegeerd worden. Luister naar je eigen intuïtie. De kaarten zijn enkel een hulpmiddel om je bewustzijn te focussen. Je kan dingen voelen die niet in de kaarten te lezen zijn. Let goed op deze gevoelens, en ontken deze niet. Je kan het goed hebben, je kan het fout hebben, er zal je in ieder geval iets duidelijk worden aan het einde van je waarzeggerij-sessie.
– Neem de tijd en verwacht niet meteen teveel. De simpele layouts zijn vaak het beste om te beginnen aan waarzeggerij.

3 reacties op "Hoe moet je waarzeggen?"

Geef een reactie

 1. Hhah:

  Ik neem aan dat je van die 32 kaarten eerst de 2 tm 6 weghaalt en van de overgebleven drie
  stapels maakt

 2. rodo:

  hoeft niet even te zijn

 3. Pieter:

  Hoe is het mogelijk om 32 kaarten in drie even stapels te verdelen?