Hoe Moet Je …

Hoe moet je wenkbrauwen epileren?

wenkbrauwen epileren

Mooi gevormde wenkbrauwen zijn bijna een must als je er goed uit wilt zien. Mooie wenkbrauwen zorgen niet alleen dat je ogen meer uitspringen, maar geven heel je gezicht een mooiere uitstraling. Je wenkbrauwen epileren is daarom een goede investering in je tijd om er goed uit te zien, ook zonder make-up!


Wat heb je nodig?

– Een liniaal
– Epileer pincet
– (wenkbrauw)Potlood/pen
– Spiegel

Uitleg

 1. Ga voor een spiegel staan/zitten.

 2. Beslis eerst waar je je wenkbrauwen wilt laten beginnen en eindigen. Hou een liniaal naast je neus, op hoogte van de binnenkant van je oog. Alles wat buiten het vak van de liniaal valt (boven je neus dus) kun je weghalen. Geef dit aan met een pen of potlood. Doe dit aan allebei de kanten.

 3. Haal de haartjes weg met een pincet die hier tussen vallen. Haal ook enkele haren weg aan de onderkant van je wenkbrauwen. Zorg natuurlijk ook dat er geen haartjes boven je neus zitten.

 4. Doe dit om de paar dagen, zodat er geen donshaartjes terug groeien. Als je haar langzaam groeit hoef je dit uiteraard minder snel te doen.

Let op!

– Begin rustig aan met verwijderen, en ga niet meteen alles verwijderen.
– Haal geen haartjes weg aan de bovenkant van je wenkbrauwen.
– Je kunt eventueel een speciaal epileer apparaat gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het stukken sneller gaat. Het nadeel is dat haartjes die hiermee terug komen vaak moeilijker te verwijderen zijn.
– Je kunt het beste ‘s avonds epileren. Bij een gevoelige huid kun je een rode uitslag krijgen. Deze is na een nacht slapen waarschijnlijk wel verdwenen.
– Je kunt eventueel ook naar een schoonheidsspecialist gaan als je het niet goed zelf durft.

9 reacties op "Hoe moet je wenkbrauwen epileren?"

Geef een reactie

 1. kim:

  ik haal ook altijd wat haartjes boven mijn wenkbrauwen weg, het staat best mooi vind ik.
  maar als ik straks mijn wenkbrauwen een andere vorm wil geven, hoe kan ik dan het best mijn haartjes laten groeien zonder dat het raar gaat staan?
  en als ik het bij de schoonheidsspecialist wil laten epileren, hoeveel zal dat ongeveer kosten?

  1. ...:

   ik laat het altijd bij de turkse kaper doen… dat is iets van 8 euro volgens mij…

 2. sara:

  ik heb echt heel mooie wenkbrauwen en ook een leuke vorm en als ze aan de onderkant wat haartje groeien dan ga ik gewoon naar een onthaarings winkel zo doe ik het ook niet fout

 3. seyda:

  nou, als je geenn haartjes boven je wenkbrouwen weghaalt, en onder wel, dan heb je toch nog gewoon haartjes boven enzo, als je kijkt naar andere die epileren, hebben dan ook haartjes boven de wenkbrouwen weggehaald , maar toch zijn ze in vorm.
  hoe zit dat dan?

 4. ryan:

  Ik heb laatst haartjes BOVEN mn wenkbrauw weggehaald, een harstikke domme fout i know, maar nu heb ik dus geen vorm meer… weet iemand wat ik kan doen?

 5. ik:

  Omdat dan de vorm van je wenkbrauwen verdwijnt..;)

 6. mia:

  waarom mag je geen haartjes boven je wenkbrauw weghalen…
  i know, i know… het is de ongeschreven regel, maar weet iemand ook waarom!?!

  X

 7. Nadia:

  Emhh, even een aanmerken. Er staat dat je haren boven je wenkbrauw moet weghalen, dat is dus helemaal niet zo! Dat is je natuurlijke vorm en daar moet je echt helemaal niks aan doen. Verder staat er dat je niet de haartjes weg moet halen onder je wenkbrauw. Dta is dus juist wel de bedoeling! Dan kan je er juist een vorm in maken!

  1. admin:

   Nadia, je hebt helemaal gelijk, wat een stomme fout. Het artikel is aangepast.