Hoe Moet Je …

Hoe moet je zoenen?

zoenen

Moeite met zoenen? Weet je niet zo goed hoe het moet? Ben je bang voor je beugel? Met deze handleiding leer je hoe je moet tongzoenen (ook wel “bekken” genoemd). Of je je nu wilt voorbereiden op een eerste date, of gewoon benieuwd bent, met deze handleiding kom je er wel uit.


Wat heb je nodig?

– Een frisse adem (kauwgom/pepermunt)

Uitleg

Stap 1
Onthou ten eerste dat tongzoenen veel verschillende emoties kan zorgen. Begin met een rustige kus zonder tong als je iemand “leert kennen”.

Stap 2
Als je klaar bent voor de tongzoen, breng je hoofd naar het hoofd van je partner, een beetje gebogen zodat jullie neuzen elkaar niet raken. Mannen kunnen eventueel de armen om de zij van een vrouw houden; vrouwen kunnen de armen kwijt in de nek van de man.

Stap 3
Maak oogcontact terwijl je naar de ander toe leunt, maar doe je ogen dicht zodra jullie lippen elkaar raken. Oogcontact in het midden van een kus is erg ongemakkelijk.

Stap 4
Laat elkaars lippen zacht tegen elkaar aan gaan, om zachte lichte kussen te geven. Hou je tong eerst in je mond.

Stap 5
Zodra de kus intenser begint te worden, ga met je tong langs de lippen van je date. Beweeg je tong met gevoel. Dit is erg moeilijk uit te leggen, maar het zal erg natuurlijk aanvoelen.

Stap 6
Reageert je date, zorg dan dat jullie tongen elkaar raken. Hou de bewegingen nog steeds zacht en met gevoel. Ga niet “tong-worstelen”.

Stap 7
Adem door je neus terwijl jullie tongen elkaar aanraken

Stap 8
Denk aan niets anders, maar verplaats al je attentie naar de kus.

Stap 9
Maak er een eind aan. Kussen kunnen rommelig worden zonder pauze. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld aan de nek van je partner zitten, aan de oren, of gewoon elkaars handen vast houden.

Let op!

– Een frisse adem is echt een must. Zorg dat je van tevoren geen koffie, knoflook of sterke chips op hebt. Neem het liefst van tevoren een kauwgompje of een pepermunt. Spuug de kauwgom wel uit voordat je aan de zoen begint. Of je zorgt ervoor dat je je tanden poetst voordat je begint.
– Voor het geval je een wrat hebt, moet je wel je wrat verwijderen, dit zal je meteen mooier maken.
– Sommige mensen vinden het een goeie manier om op een ijsje te oefenen. Het is wel koud, maar je kunt je bewegingen oefenen.
– Bedenk voordat je aan de zoen begint of je partner er aan toe is. Handen vasthouden of elkaar zachtjes aanraken zijn goede tekenen.
– Er is geen “juiste” manier om te tongzoenen. Iedereen zoent anders, en iedereen zoent op zijn eigen manier.
– Stop je tong niet helemaal in de mond van je partner.
Wil je tongzoenen met beugel? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten:
– Zet jullie lippen niet te hard tegen elkaar, dit zorgt ervoor dat je beugel de binnenkant van je lippen raakt. Niet fijn.
– Probeer de beugel van de ander niet aan te raken met je tong. Beugels kunnen erg scherp zijn.
– Hou je hoofd stil. De kans is klein, maar het is mogelijk dat jullie beugels in elkaar vast komen te zitten. Ga dat maar eens uitleggen.

 

1.938 reacties op "Hoe moet je zoenen?"

Geef een reactie

  1. daan:

    ik vind dit heel erg nuttig