Hoe Moet Je …

Hoe moet je een ei koken?

een ei koken

Eieren zijn een rijke bron van proteïne (eiwitten) en vitaminen, en zijn hierom in de meeste gevallen erg gezond. Je kunt eieren koken, gewoon bakken, als omelet of spiegelei bakken en nog veel meer. Een eitje koken is de gemakkelijkste manier om een ei klaar te maken. Het is erg makkelijk, maar toch wordt nog vaak de vraag “hoe moet je een ei koken” gesteld. Met dit recept heb je het zo door.


Wat heb je nodig?

– Een rauw ei
– Een pannetje
– Water
– Honger

Uitleg

Stap 1
Leg een rauw ei in een pannetje.

Stap 2
Giet koud water in het pannetje tot er ongeveer 2 cm water boven het ei zit.

Stap 3
Zet de pan op het gasfornuis en wacht tot het gaat koken (dit merk je vanzelf, het water begint erg te bewegen).

Stap 4
Zet het gas iets lager, maar laat deze nog wel aanstaan.

Stap 5
Hoe lang moet een ei koken? Dat is afhankelijk van de grootte van het ei en je eigen voorkeur. Uitgaande van een normale grootte moet je deze zo’n 2/3 minuten laten staan voor een zachtgekookt ei, een hardgekookt eitje mag 6/7 minuten blijven staan.

Stap 6
Als de tijd op is haal je het ei met een lepel uit je pan. Laat het ei nog even schrikken door deze onder koud water te houden. Hierdoor stopt het ei met koken en pelt deze makkelijker.

Let op!

– Gebruik hardgekookte eitjes om een salade te maken.
– Zorg ervoor dat je je ei niet te lang laat koken. Dit zorgt er namelijk voor dat er een groene/grijze ring om de dooier (eigeel) komt. Dit is niet minder lekker, maar het is minder gezond.

49 reacties op "Hoe moet je een ei koken?"

Geef een reactie

  1. PretPick:

    Wat was er eerst het EI,,,? Of toch de KIP ?

  2. Biediawatie Mohan:

    Ik maakkapot de ei in half in eenkommetje,daarna zetik zout,peper,daarna mengik de ei met lapel uiensnijden gastaan doen in pan olie inschenken uien bruinmaken in olie daarna geklotsende ei doen bruinwordt met 2 lepels omkeren ,alsklaar is Dan lekker eten met rijst.