Hoe Moet Je …

Hoe moet je zien of een jongen je leuk vindt?

zien of een jongen je leuk vindt

Zou het niet fijn zijn, als je gewoon aan een jongen kunt zien of hij je leuk vindt of niet? Helaas is het niet zo makkelijk. Gelukkig kun je met onderstaande stappen toch aanwijzingen krijgen of die ene leuke jongen je leuk vindt. Volg deze stappen en kijk of jij vervolgens stappen moet nemen.


Uitleg

Stap 1
Kijk hoe vaak hij naar je kijkt. Zie je dat hij steeds naar je kijkt als jij naar hem kijkt? Draait hij snel weg als hij merkt dat je het ziet? Dan is hij zeer waarschijnlijk wel geïnteresseerd.

Stap 2
Vraag het aan je vrienden. Jongens zoeken vaak contact met de vrienden van een meisje als ze interesse in iemand hebben. Je kunt dus aan je vriendinnen vragen of hij wel eens over je praat met je vriendinnen. Soms zijn jongens verlegen, en vragen ze het daarom aan je vriendinnen, in plaats van dat ze op je af stappen.

Stap 3
Wees niet beledigd als hij je plaagt. Dit is typisch iets wat jongens doen. Soms weten jongens niet goed hoe ze hun gevoelens moeten uiten, dus doen ze iets raars, om maar contact met je te hebben. Soms maken ze grapjes over je terwijl ze met vrienden zijn. Dit doen ze om grappig te lijken voor hun vrienden.

Stap 4
Probeer eens heel dichtbij de jongen te komen. Raak hem eens aan (op zijn schouder of been bijvoorbeeld) en kijk wat hij doet. Als hij snel wegtrekt vindt hij je waarschijnlijk niet zo leuk. Als hij niets doet, of hij juicht het toe vindt hij je misschien wel leuk.

Stap 5
Vraag hem eens om iets leuks te doen. Dit hoeft tegenwoordig echt niet meer door de jongen gedaan te worden. Als hij mee wilt is hij waarschijnlijk wel geïnteresseerd in je, en wilt hij misschien wel verkering.

Stap 6
Denk terug aan gesprekken die jullie samen gehad hebben. Heeft hij kleine dingetjes onthouden? Jongens onthouden soms de kleine dingetjes als ze je leuk vinden. Ze willen je zo laten zien dat ze goed naar je luisteren. Dit is dus een ontzettend goed teken!

Stap 7
Vraag het hem gewoon. Als de rest niet lukt, vertel hem dan dat je hem leuk vindt. Als je dit gedaan hebt kun je hem ook vragen of hij jou leuk vindt.

Let op!

– Kijk naar hem. Glimlach als hij naar je kijkt om te laten zien dat jij deze jongen ook leuk vindt.
– Ga niet stalken. Dat is creepy en hierdoor zal hij je alleen maar minder leuk vinden.
– Meer van zulke tips vind je op Swagcity.nl

191 reacties op "Hoe moet je zien of een jongen je leuk vindt?"

Geef een reactie

 1. Kaat Demesmaeker:

  kom aan zijn haren ofzo als hij je dan begint te plagen vindt hij je leuk.

 2. Jess:

  Sinds afgelopen tijd werkt er een jongen in de supermarkt, kent mijn ouders omdat zijn vader de buurman was van mijn vader vroeger zeg maar.. dat wist ik eerst niet nu waarschijnlijk inmiddels wel en hij ook
  Vanaf het begin kijkt hij me altijd zo aan met een bepaalde blik, iedergeval zo voelt het hij lijkt soms t schrikken en t blozen / zenuwachtig t worden als hij me ziet of ik hoi zeg dan friemelt hij aan ze kleding als die langs loopt of kijkt snel weg als ik kijk of hij keert zijn blik terug. Hij staart me soms lang aan of zoekt eigenlijk altijd oogcontact. Komt wel in de buurt maar gesprekken hebben we nog niet. De eerste x kwam die zelfs terug om naar me t kijken van afstand en bewoog zijn wenkbrauwen op en neer en liep vrolijk weg.. nu is neutraal maar kijkt me wel nog steeds in me ogen aan met soms opgetrokken wenkbrauwen. als ik hem negeer doet die t zelfde terug. Als ik wat zegt lacht die wel en zegt hoi soms ook uit zichzelf. Wat zou hij nou willen net of hij me altijd checkt waar ik ben in die winkel.. ook ziet hij me altijd of als hij me hoort praten kijkt die achterom, kijkt me aan en zegt dan niks.

  Hoe pak ik dit aan.. vind het soms wat ongemakkelijk.
  Een stuk jonger als ik.

 3. Verhelpen godgift:

  Ik zit in een school met een jongen die ouder Dan mij is dus zie ik hem allen tijdens de pauze maar ik zie hem altijd naar mij kijken maar die heeft een vriendin nu weet ik niet of hij verliefd op mij is want hij lijk altijd nervous waaneer hij naar mij kijk . Ik heb help nodig

  1. kaat:

   vraag het hem dat helpt voor jezelf

 4. Verhelpen godgift:

  Leuk

 5. Klara Malina:

  Toen ik van school wisselde en ik naar groep 5 ging (Nogal lang geleden) zag ik een jongen die me heel aardig leek. Ik probeerde met hem te praten. Al snel merkte ik dat ik en SMOOR verliefd op hem was… Tijdens de les dacht ik alleen maar aan hem…Altijd als ik met hem praat ben ik zo nerveus maar… Hij heeft al verkering met een meisje! Eigenlijk is dat meisje best aardig maar ze vroeg hem alleen verkering omdat ze wist dat ik verliefd op hem was. Het is niet dat zij mij wilt pesten…Ze wilt gwn populair zijn. En dan is er nog iets… Mijn beste vriendin is ook verliefd op hem! Ik heb haar gevraagd hoe verliefd ze op hem is en ze zei een klein beetje! terwijl ik ehct SUPER verliefd op hem ben! Ik ga binnenkort naar de middelbare dus ik ben bang dat ik hem nooit meer te zien krijg…Ik heb niet echt kans met hem, maar ik ben nog steeds verliefd! Er is me wel 1 ding opgevallen. Altijd als hij langsloopt kijkt hij naar mijn werk. Vraagt hij iets dan word ik natuurlijk weer nerveus maar… Ik hoop dat hij me ziet staan… Pls geef me advies ik ben zo gefrustreerd!

 6. Marina:

  Ik heb ook een jongen die ik leuk vind op school maar ik weet niet zeker of hij mij leuk vindt Groetjes marina

  1. Verhelpen godgift:

   Ik heb dat ook je moet met hem praten met hem uit angen

 7. verliefde pannekoek:

  advies nodig.

  Ik zit dus in een nieuwe klas, en er was een nieuwe jongen. Tijdens de les praat ik soms met mijn vriendin ( die voor hem zit) maar soms betrap ik hem dat hij naar me kijkt. Of bij lo (sport) pakt die van die stoere poses aan en komt hij naast mij staan. Dan begint hij het gesprek en we lachen enz. En tijdens de pauze komt hij steeds bij mij staan, en dan blijft zijn beste vriend hem uitlachen. En als ik hem dan recht in de ogen zie ik heb glimlachen. Maar hij heeft mij ook wel een paar keer betrapt met staren. Ik vind hel leuk en ik weet niet wat ik moet doen.

 8. Anoniempjeeee:

  Hoii, ik was vergeten te zeggen dat onze kluisjes in het zelfde blok zitten dus we komen elkaar best wel vaak tegen.

 9. Anoniempjeeee:

  Hoii, ik heb sinds het begin van het schooljaar een crush op een jongen die een klas hoger zit dan mij. Ik heb gehoord dat hij misschien een vriendinnetje heeft. Hij maakt vaak intens en doordringend oogcontact met mij.
  We volgen elkaar op Social media maar hebben nog nooit echt een gesprek gehad.
  Ik weet niet wat hij van mij vindt.
  Kan iemand alstjeblieft helpen?

 10. Hopeloos:

  Hy ik ben een loner en wil cooler worden door meer te leren twurken en en dat soort dingen maar ik ben ook bang dat een jongen die echt non stop in zijn neus peutert mij leuk vindt want hij loopt mij achter na non stop

  Wat moet ik doen????
  Kan iemand mij helpen

  Byee

  1. onbekend:

   gewoon vragen wat hij wild en als hij je dan je vraagt nee zeggen

 11. bi:

  ik ben bi maar weet ni hoe ik het moet zeggee tegen mijn ouders en vriendinen

  1. Antwoord:

   Meid kom uit de kast en zeg tegen je ouders mam pap ik denk dat ik op meisjes val…

   Succ6 meid😘

  2. Marina:

   Gewoon je moeder kan je altijd vertrouwen en je vriendinnen die kunnen het wel geheim houden en anders vraag je dat

  3. anoniem:

   zeg het maar gewoon het is al lang geen taboe meer je ouders zullen je zeker begrijpen 🙂

 12. verliefde bi girl:

  ik ben verliefd op een meisje in mijn klas maar ik ben ook een meisje… en zij is moslim dus dat mag niet van haar geloof maar mensen zeggen dat zij mij ook leuk vindd wat nu ik ben ni moslim dus das al helemaal cut help mij plz.

 13. anoniempjee:

  hey, ik zit dus op een sport en degene de ik leuk vind zit bij mij op die sport. Dus hadden we laatst kamp en lag k bijna naast hem alleen lag mijn bff ertussen maar dat maakte niet uit want hij duwde haar een soort van weg en ging toen mijn hand vastpakken en aaien enzo.
  Denken jullie dat hij mij leuk vind ja/nee want hij praat soms ook over andere meisjes

  1. Mickey:

   Hij vind je zeker leuk, en jij kijkt toch ook wel eens naar andere jongens, en je hebt zelf toch ook jongens als vrienden? Als je durft moet je maar eens vragen of hij je leuk vind, of nog verder gaan.

 14. Verliefde girl:

  ik vind een jongen leuk al mijn vriendinnen zeggen dat hij mij ook leuk vind zal ik hem verkering vragen ik heb nog maar een week op school ik denk dat ik het niet ga doen kan iemand me helpen

  1. Helper:

   Hey verliefde girl, ik zou het gewoon doen weet je als hij je niet meer leuk vindt en je bent van school af maakt hij het echt wel uit geloof me dat gebeurt echt wel hij gaat je niet zomaar op laten zadelen dat jij verkering met hem hebt en dat hij het dan niet durf om het uit te maken dat doet hij echt wel geloof me en vraag hem gewoon veel suc6

  2. Marina:

   Gewoon doenn en lekker zoenen en kussen lekker

 15. Hopeloos meisje:

  Hoi Hoi
  Ik vindt een jongen leuk maar ik denk dat hij mij niet leuk vindt
  Bij kerst had ik perongeluk dikke olifant tegen hem gezegd en daarna
  Heb ik sorry gezegd toen was hij heel erg aan het blozen dus het is nu even later
  En ongeveer 3 weken geleden had ik een kinderfeestje toen zeiden ze dat hij me leuk vondt
  En wel met me wou afspreken maar hij gaat het dus volgens schooljaar dan pas zeggen
  Ik denk dat hij mijn vriendin leuk vindt omdat hun 2 de hele tijd samen zijn op het schoolplein mijn vriendin zegt dat ze hem echt NIET leuk vindt aan de ene kant geloof ik het wel maar 3 weken geleden had ze nog een oogje op hem dus ik weet het NIEt meer moet ik haar geloven ja of nee en zou hij me nog leuk vinden?

 16. Anoniem:

  Hoi, ik vindt een jongen leuk maar hij mij waarschijnlijk niet..
  Ik vindt hem best wel knap alleen hij gaat met een vriendin van mij om
  Hun zijn best goeie vrienden alleen ik denk dat hij haar leuk vindt
  Ze zegt dat ze hem niet leuk vindt opzich geloof ik dat wel maar ook weer niet ze
  Want ze raken elkaar wel is aan ik heb een paar keer op school gehuild daarom

 17. xx Anoniempje:

  hallo ik wil jullie bedanken want door jullie tips heb ik een relatie met iemand

 18. mirjam:

  ik ben verliefd op een meisje uit mijn klas maar ik ben zelf ook een meisje heel veel vrienden van mij zeggen dat ze ook op mij is WAT MOET IK DOEN
  i love you eline b

  1. Helper:

   Tja, dan heb je een relatie met een meisje, dat is eigenlijk best leuk en speciaal, als zij jou ook leuk vind, dat is zo, komt het allemaal goed, vraag gewoon verkering, als je het durft😙

 19. Betty:

  Mijn beste vriendin word gepest. Maar ik vind die jongen leuk waardoor zij gepest word. Wat moet ik doen?!

  1. Antwoord:

   Waarschijnlijk maakt die jongen gewoon indruk op je, dat wilt hij en dus vind hij je leuk, dus, misschien kan je een afspraakje maken een keer, zo kan je het opbouwen😘

 20. Meike:

  Er zit sinds kort een nieuwe jongen bij mij in de klas en ik vind hem heel erg leuk. Ik denk vaak aan hem. Alleen ik weet niet goed hoe ik dat moet zeggen. Ik heb wel een exuus om met hem te praten , namelijk een maandagmiddag ding voor onze klas waarbij ik met mijn bff en 3 jongen (waaronder die jongen) moet samenwerken. Alleen hij zegt al een vriendin te hebben alleen ik weet niet of dit waar is. Ik heb in paniek ook maar verzonnen dat ik een vriendje had. Een van die jongen had ook een ‘liefdesshow’ bedacht voor mij en die jongen. Ik ga niet zeggen dat ik die show eigenlijk wel leuk vind maar ik vind die jongen wel echt super schattig❤️Wat moet ik doen? XXX Meike

  1. Betty:

   Ik denk dat hij geen vriendin heeft hij wil gewoon indruk maken😄😃😉

 21. verlegen meisje:

  Heeyyy ?
  Ik ben best wel verliefd op een jongen uit mijn klas maar ik weet niet of hij mij ook leuk vind. Onze kluisjes zitten ook bijna naast elkaar maar Ik zou hem wel willen vragen maar ik weet niet hoe want voor facetoface ben ik een beetje te verlegen ? maar ik denk dan als ik het via app doe dat dat ook niet zo goed is ? dus zouden jullie mij kunnen helpen om niet zo verlegen te zijn om hem te vragen ?

  1. mirjam:

   je kan het ook via een briefje doen en anders moet je denken yolo ik doe het gewoon.
   wees jezelf en wat maakt het uit als hij nee zegt je bent goed zoals je bent

 22. IkbenverliefdmaarweetnietwattedoenX:

  Hay iedereen die dit leest… Ik ben sinds vorig jaar schoolkamp op iemand uit mijn klas. Hij is aardig en leuk (natuurlijk?). Hij is niet superknap maar dat geeft voor mij niks..
  Ik heb op kamp met een vriendin van mij een avond alleen op onze kamer gelegen te praten (onze bedden zaten naast elkaar) maar we zaten met zn 14en in een kamer en er kwamen ook zomaar jongens binnenlopen… Ik zei dat ik hem leuk vond en dat ik niet wist wat ik moet doen. Uiteindelijk gingen we naar buiten op een picknicktafel zitten (ik met mijn mobiel foto’s maken van de zonsondergang) en ik keek naar hem toen ze een voetbaltoernooi deden. Ik was op een gegeven moment zo wanhopig dat ik tv ging kijken in de kampeerboerderij. En na 10 sevonden weer naar buiten ging.. Naar mn kamer en weer naar buiten. Een aantal jongens uit een andere klas waren dus tv aan het kijken. En een aantal zaten op de jongenskamer (waarvan de deur open stond). De volgende dag(avond) gingen we naar het strand… Toen liep ik op een gegeven moment lsngs de jongens en die keken me zo aan (HIJ ook maar dan wat liever?) en toen wist ik zeker dst ik hem leuk vond.. Ik zit nu alweer in de klas met hem en zn vrienden. En mijn complete vriendinnengroepje(10 meiden)… De eerste week hadden we ook muziek.. Ik had afgesproken dat ik naast een vriendin van mij zou zitten, maar die was wat later want ze moest nog naar de wc. Er was verder geen plek meer, want we waren met zn 31-en en hij durfde dus niet naast me te gaan zitten.. Voordat ik het wist, zaten zo’n beetje al zn vrienden om hem heen zo te zeggen : “oehh kijk hier is nog plek over.. Ga daar dan zitten”. En ik zei vet droogjes: daar zit mn vriendin al. En die jongens compleet teleurgesteld ” ow dus ze claimt mooi al een plekje…” Toen kwam ze binnen lopen en ik vertelde het dus aan haar?. En dat vond ik superverdacht… Na een weekje werd hij nog vreemder.. Elke pauze zocht hij samen met een vriend van hem de hele kantine rond om mn groepje te zien.. Toen hij ons zag keek hij een minuutje en toen liep hij weer weg.. Dit deed hij een hele week lang.. En in die week was bijna iedereen van mn groepje wel ziek geweest/weg geweest behalve ik… ???.
  En ook tijdens gym deden we hockey en ik verdedigde hem en ik had de bal.. Hij liep met meemee en pakte op een gegeven moment mn arm vast.. Hij wou niet los laten.. En de week voor de herfstvakantie gingen we bij gym stijldansen (TE GENANT GWN) en 3x raden met wie ik moest! Juist ja mn crush. We zaten toen de hele tijd wat te praten enzo.. Op een gegeven moment zri hij de hele tijd zo van ” dit is eigenlijk best leuk!” En ook nog es “ik voel me wel zo’n gentleman nu..” Ik zei “ben je gwn toch ook al?” en dat zou ik gwn NOOIT zeggen. Ik weet niet wst me bezielde… Maar hij zit voor me bij economie en ik praat dan wel ee met mn vriendin en dan ineens draait hij zich om en kijkt even of hij gaat ineens op iets wat ik zeg reageren… Ook zoekt hij heel vaak oogcontact en noemt hij soms zomaar mn naam in een gesprek met zn vrienden… (Hij geeft geen vriendin btw) (en hij flirt normaal ook niet met andere meisjes)

  Maar wat ik dus met dit verhaal wil vragen: Denken jullie dat hij mij ook leuk vind? En wat moet ik doen?

  1. Anoniem:

   Hij vind je zeker leuk, genoeg bewijs, misschien moet je een keer vragen om ergens heen te gaan, met bijvoorbeeld jou vriendin en hij samen met een vriend of romantisch met zijn tweetjes en een keer het aanmaken, als je hem leuk vind.😗