Hoe Moet Je …

Hoe moet je het uitmaken?

Zelfs als het voor iedereen beter is, is het nooit makkelijk om het uit te maken met iemand. Sommige mensen blijven in een vervelende relatie omdat ze er tegenop kijken om een einde te maken aan een relatie. Maar met het plannen van het uitmaken kun je de break-up zo pijnloos als mogelijk maken.

het uitmaken

Wat heb je nodig?

– Een vriend of vriendin waarmee je het uit wilt maken.


Uitleg

Stap 1
Zorg dat je een plan hebt. Bedenk wat je tegen je partner gaat zeggen en bedenk hier ook een aantal redenen bij. Plan ook waar en wanneer je je relatie wilt uitmaken. Je moet beiden de tijd hebben om het te verwerken, en je moet ook geen afleidingen hebben, zoals werk of telefoongesprekken.

Stap 2
Wees assertief. Blijf aardig, maar wel duidelijk. Dit zorgt ervoor dat je je vriend of vriendin niet onnodig pijn doet, maar wel je punt duidelijk maakt. Zorg ervoor dat je je partner geen valse hoop geeft over de toekomst. Zeg niet dat je het “toch nog even gaat proberen” als hij of zijn dit vraagt. Luister wel altijd naar wat hij of zij zegt en laat hem/haar weten dat je wel luistert.

Stap 3
Zorg voor weinig contact. Als de relatie uit is, probeer dan om zo weinig mogelijk contact met de persoon te hebben. Vaak zit je in dezelfde sociale cirkels, maar het is toch belangrijk om elkaar niet teveel te zien. Zeker met z’n tweeën.

Stap 4
Ontvolg hem of haar ook op sociale netwerken. Je hoeft ze niet meteen te ontvrienden op Facebook, maar ze ontvolgen zorgt er wel voor dat je je ex niet meer elke keer op je tijdlijn voorbij ziet komen.

Let op!

Doet het altijd persoonlijk. Het uitmaken via sms of whatsapp is nooit een goed idee, omdat je niet goed kunt zien hoe de ander reageert.

Geef een reactie