Hoe Moet Je …

Hoe moet je frituren?

Heb je zin in frietjes of snacks, maar weet je niet precies hoe je frituurpan werkt? Over het algemeen werken de meeste frituurpannen hetzelfde, dus met onderstaande uitleg kom je er zeker aan uit!

frituren

Wat heb je nodig?

– Een frituurpan
– Frituurvet
– Snacks / friet


Uitleg

Stap 1
Controleer eerst of er genoeg frituurvet in de pan zit. Als dit niet het geval is moet je eerst frituurvet kopen en in de frituurpan gieten. Vaak staat er een streepje aan de binnenkant. Vul de frituurpan tot dit streepje.

Stap 2
Zet de frituurpan aan. Steek de stekker in het stopcontact, en kijk of er een aanknop op je frituur zit. Draai of zet de temperatuur naar de gewenste temperatuur (vaak 180 graden, maar dit kan verschillen per snack. Kijk op de verpakking naar de juiste temperatuur).

Stap 3
Wacht tot het lampje van de frituurpan uit is. Dit betekent dat je frituur warm is, en dat je de snacks of je friet kunt frituren.

Stap 4
Hengel het mandje van je frituurpan uit de frituur en leg je eten in het mandje. Controleer op de verpakking hoe lang je het eten moet frituren.

Stap 5
Dompel het mandje voorzichtig weer in je frituurvet. Pas op, het kan spetteren!

Stap 6
Wacht tot de tijd verstreken is. Haal nu het mandje weer omhoog en schud de inhoud eruit, of gebruik een spatel om deze eruit te halen.

Stap 7
Rol even snel een keukenrol over het eten. Eten uit de frituur is erg vet, dit zorgt ervoor dat het overbodige vet eraf gaat.

Let op!

– Weet wat je doet. Het frituurvet wordt ontzettend warm worden, en je kan je hier ernstig aan verbranden.
– Ververs je frituurvet regelmatig. Heb je het al een aantal keren gebruikt, dan is het nodig om nieuw frituurvet in je frituurpan te doen.

Geef een reactie