Hoe Moet Je …

Hoe moet je mosselen eten?

mosselen eten

Het is goed voor te stellen dat je niet precies weet hoe je nou mosselen moet eten in een restaurant. Vaak worden ze geserveerd in de schelp, dus dan kan het zijn dat je niet precies weet hoe je het eetbare gedeelte kan opeten, en wat je moet doen met de schelp die overblijft.


Je kunt mosselen op meerdere manieren eten, met je vingers, met een vork of met een lepel. Wil je mosselen op een nette manier eten, lees dan de onderstaande instructies.

Mosselen eten (in een restaurant bijvoorbeeld)

 1. Hou de mossel vast in je dominante hand. Vaak worden mosselen geserveerd in een pan, een kom of in de pasta. Pak een mossel in je hand, met de open kant van de mossel naar je gezicht.

 2. Pak het eetbare gedeelte met je vork. Hou je vork vast in je niet-dominante hand en probeer de mossel uit de schelp te peuteren. Je zult merken dat de mossel misschien nog deels vastzit aan de schelpt, dus je moet misschien een klein beetje kracht zetten om de mossel los te trekken.

  Let op dat je niet in je hand prikt met je vork.

 3. Bereid je voor op de eerste hap. Heb je er een sausje bij? Dan kun je de mossel voorzichtig in de saus dippen. Heb je pasta bij je mosselen? Dan kun je vervolgens met je vork nog wat pasta erbij pakken.

  Eet je mossel in 1 hap.

 4. Leg vervolgens je lege schelp weg. Vaak wordt er bij een bord mosselen een leeg bord gegeven waar je de lege schelpen weg kan leggen.

 • Ben je in een informele setting? Dan kun je er ook voor kiezen om de mosselen rechtstreeks met je handen te eten. Dit kun je doen door de mosselen door midden te breken en de halve schelp als schaaltje te gebruiken, of door een lege mosselschelp te gebruiken als een soort schepje.

1 Reactie op "Hoe moet je mosselen eten?"

Geef een reactie

 1. Thom van Soest:

  Schandalig! De eerste mossel eet je met een vork, maar daarna gebruik je je eerste mossel om de rest van de mosselen te pakken d.m.v. een speciale draaitechniek. Zo gaat er weinig sap verloren. Na het eten laat u de grijpmossel boven op de pan achter. In goede restaurants wordt deze voor u gewassen en later met u meegegeven voor thuis.