Hoe Moet Je …

Hoe moet je gember bewaren?

gember bewaren

Je kunt gember gebruiken in verschillende gerechten, maar ook werkt gember erg goed tegen buikpijn. Helaas kan het wel lastig zijn om gember goed te bewaren. Met deze handleiding leggen we je uit hoe je gember kunt bewaren.


Gember bewaren: Zo doe je dat

  1. Verpak gesneden gember in aluminium folie.  Je kunt ongesneden gember prima bewaren zonder aluminiumfolie, maar zodra je er een stuk afgesneden hebt, moet je deze vers houden door de gember te verpakken in aluminiumfolie.

  2. Hou je gember vers in je voorraadkast. Het is niet nodig om de gember in de koelkast te bewaren, je kunt deze gewoon in een voorraadkast of iets dergelijks bewaren. Op deze manier blijft verse gember ongeveer een week goed. Als je de gember langer bewaard kan het zijn dat de smaak minder wordt, of dat de gember gaat rotten.

  3. Bewaar ongeschilde gember in een afgesloten zak tot wel twee maanden. Stop de gember in een plastic zakje die je af kunt sluiten en zorg dat er geen lucht meer bij zit. Leg de gember vervolgens in het groentenvak van je koelkast. Zo kun je de gember tot wel twee maanden bewaren.

  4. Bewaar gember in de diepvries. Je kunt er ook voor kiezen om de gember in te vriezen. Zorg wel dat de gember geschild is voor dat je deze in de vriezer legt. Dit zorgt ervoor dat je het na het ontdooien later makkelijker kunt gebruiken. Je kunt bevroren gember makkelijk zes maanden gebruiken.

Geef een reactie