Hoe Moet Je …

Hoe moet je live op Instagram?

Sinds enige tijd is het mogelijk om op Instagram Live video’s te plaatsen. Erg leuk voor feestjes, evenementen of als je gewoon wilt laten zien aan je volgers wat je op dat moment aan het doen bent. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

live op Instagram

Wat heb je nodig?

– Een smartphone met de Instagram app
– Een stabiele internetverbinding


Uitleg

Stap 1
Klik op het camera-icoontje linksboven in je scherm, of swipe naar rechts als je in je Feed zit.

Stap 2
Klik op “Live” aan de onderkant van je scherm en klik vervolgens op “Start Live Video” (Livevideo starten in het Nederlands).

Stap 3
Je bent nu live. Sommigen van je volgers zullen hier een notificatie van ontvangen, zodat ze je kunnen bekijken.

Stap 4
Het aantal kijkers staat bovenin in je scherm, en de reacties zie je onderaan op je scherm. Klik op “Comment” (Commentaar) om reacties toe te voegen. Om een reactie vast te zetten hou je je vinger op een reactie om deze vast te pinnen.

Stap 5
Wil je geen reacties? Druk dan op de drie puntjes en selecteer “Turn Off Commenting” (Commentaar uitschakelen).

Stap 6
Wil je vrienden toevoegen in je Instagram Live? Dan doe je dit door onderin op de twee gezichtjes te klikken. Hier kun je iemand kiezen om samen mee live te gaan. Als je dit doet zal het scherm gesplitst worden en kunnen kijkers jullie beide zien.

Stap 7
Ben je klaar met uitzenden? Dan klik je bovenin op “End” (Stoppen). Je kunt vervolgens kiezen om de live video op te slaan naar je telefoon, of delen in je Insta Story.

Geef een reactie