Hoe Moet Je …

Hoe moet je naar Spanje bellen?

Hola! Wil je een Spaans telefoonnummer bellen, maar krijg je bij het bellen de melding dat het telefoonnummer niet in gebruik is? Dan ben je wellicht vergeten het landnummer van Spanje voor je telefoonnummer te zetten. Dit is heel eenvoudig, wij leggen hier uit hoe je dit voor Spaanse telefoonnummers kunt doen, zodat jij zonder moeite naar Spanje kunt bellen!

naar Spanje bellen

Wat heb je nodig?

– Een telefoon om mee te bellen
– Een telefoonnummer van iemand uit Spanje


Uitleg

Stap 1
Zet het telefoonnummer in je telefoon. Je zult zien dat dit 10 cijfers zijn, als het goed is, waarbij het eerste cijfer een 0 is.

Stap 2
Haal de 0 van het telefoonnummer af, zodat je nog maar 9 cijfers over houdt.

Stap 3
Zet voor dit nummer +34, of 0034. Beide varianten kunnen, maar niet elke telefoon heeft de mogelijkheid om een + in een telefoonnummer te zetten. Vandaar dat je ook 0034 kunt doen, dit maakt geen verschil.

Stap 4
Sla het nummer nu op in je telefoon. Nu kun je dit nummer gebruiken om naar Spanje te bellen. Ook kun je het nu gebruiken op Whatsapp, en kun je met deze Spaanse persoon whatsappen of SMSen.

Let op!

– Wil je dit toepassen op een ander land? Dan hoef je enkel het landnummer van het desbetreffende land te pakken en het Spaanse landnummer te vervangen met dit nummer. Eenvoudig toch?

1 Reactie op "Hoe moet je naar Spanje bellen?"

Geef een reactie

  1. P.Bos:

    Als ik nummer bel cruz roja 0034 950 39 37 57 in Vera Spanje krijg ik steeds melding dit nummer is niet in gebruik ook niet als ik een 0 voor de 9 zet hoe los ik dit op