Hoe Moet Je …

Hoe moet je meer volgers krijgen op Instagram?

Laat me raden. Je hebt alle “succesvolle” tips op het internet al geprobeerd. Je plaatst dagelijks nieuwe content. Je gebruikt de juiste hashtags. Je plaatst minstens 3 foto’s per dag. Je reageert op iedereen die op jouw posts reageert.

meer volgers krijgen op Instagram

En toch blijft het volgaantal op je Instagram account minder dan wat je gehoopt had. Met deze vooruitgang heb je misschien het gevoel dat je beter kunt stoppen. Hoe kan een Instagram account waardevol zijn voor je bedrijf, als je niet meer volgers krijgt?


Met dit artikel zal het lukken om weer vaart te zetten in je aantal Instagram volgers. Ik vroeg Zach Benson, eigenaar van “Assistagram” de volgende vraag:

Hoe zou jij nu een gloednieuw Instagram account in 30 dagen laten groeien van 0 tot 10.000 volgers?

Onderstaand zijn uitgebreide antwoord:

Er zijn 6 belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden om meer Instagram volgers te krijgen:

Stap 1: Telegram groepen
Kosten?: Gratis.
Legaal?: Ja.

Telegram, je kent het misschien als een Whatsapp alternatief. Tegenwoordig wordt Telegram heel veel gebruikt voor Instagram groepen. Vind een groep gerelateerd aan jouw account, en meld je aan. Sommigen van deze groepen vereisen veel volgers, anderen hebben minder sterke vereisten. Het doel van deze groepen is om elkaar te helpen elkaars accounts te laten groeien. Zodra je een nieuwe foto op Instagram zet, stuur je deze in de Telegram groep. Andere leden zullen jouw foto liken. Verwacht word dat je dit ook bij posts van anderen doet.

Stap 2: DM groepen
Kosten?: Gratis.
Legaal?: Ja.

Kun je geen Telegram groepen vinden? Maak dan een DM groep aan met 15 gerelateerde accounts, en stel zelf voor om elkaar posts te liken. Probeer in zoveel mogelijk van zulke groepen te komen, en participeer constant mee aan het liken van anderen. Als je in meer dan 50 groepen zit kan dit erg tijdrovend zijn, maar het is bijvoorbeeld een ideaal taakje voor een stagiair 😉

Stap 3: “Powerliken”
Kosten?: Max. 1000 euro per maand, afhankelijk van het aantal likes per dag.
Legaal?: Op het randje.

Powerlikes zijn likes en comments van een groot netwerk aan grote accounts zodra je nieuwe foto of video live gaat. Je speelt hier met het algoritme van Instagram. Het is voor Instagram een belangrijke indicator dat je een goede post hebt als je post binnen 10 minuten veel likes en reacties krijgt.

Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je foto terecht komt in het ‘Explore’ tabblad, waar je bereik organisch door gaat groeien.

Stap 4: Shout-outs en wedstrijden
Kosten?: Afhankelijk van je prijs.
Legaal?: Ja.

Maak een wedstrijd waarbij je iets gerelateerd aan jou of je business weggeeft. Probeer twee grotere Instagram account te contacteren waar je de wedstrijd mee kunt combineren. Om mee te doen moet de persoon jouw account, plus de twee grotere accounts volgen, en vrienden taggen in het bericht. Uiteraard werkt dit het beste als je een goede prijs hebt, aangezien grote accounts eerder bereid zijn om een ontzettend toffe prijs weg te geven.

Stap 5: Plaats viral content
Kosten?: Gratis.
Legaal?: Ja.

Open je Instagram app en kijk op het Explore tabblad. Je vind hier foto’s en video’s met honderden of zelfs duizenden likes. Kijk goed wat voor berichten dit zijn, en bedenk of je zelf virale content kan maken vergelijkbaar met de foto’s die jij ziet.

Stap 6: Wees consistent
Kosten?: Gratis.
Legaal?: Ja.

Ja, je hebt dit waarschijnlijk al 100x gehoord, maar dat is omdat het waar is: Consistent zijn in het posten is waarschijnlijk een van de belangrijkste punten om meer Instagram volgers te krijgen. Niet alleen zodat je volgers je blijven zien, maar ook als oefening. Hoe meer je post, comment en liked, hoe meer je erachter komt wat wel en niet werkt.

Om echt succesvol te zijn op Instagram moet je hier misschien wel drie tot vier uur per dag aan besteden. Zoek uit welke hashtags werken, like andere berichten, volg mensen met dezelfde doelgroep, plaats Instagram lives, etc.

Als je Instagram echt succesvol in wilt zetten kun je het als een visitekaartje gebruiken. Een hoog aantal (echte!) volgers staat natuurlijk ontzettend goed, en is natuurlijk perfect voor jouw business.

2 reacties op "Hoe moet je meer volgers krijgen op Instagram?"

Geef een reactie

  1. Etienne Van Den Brand:

    enkel mijn facebook vrienden

  2. Piem0l:

    Eykids ik geef een tip koop bots ofz als je hier kijkt