Hoe Moet Je …

Hoe moet je een gastblog schrijven?

Gastblogs schrijven is goed voor iedereen die een eigen site beheert, en hier meer verkeer naartoe wilt krijgen. Door een gastblog te schrijven op een bepaalde site, kun je met behulp van deze blog meer verkeer trekken naar je eigen site. Maar hoe doe je dit nu?

een gastblog schrijven

Wat heb je nodig?

– Een onderwerp
– Een goede blog / artikel


Uitleg

Stap 1
Ten eerste dien je een site te vinden die gastbloggers toestaat. Bij hoemoetje.com is het mogelijk om een gastblog te schrijven. De rest van dit artikel zullen wij uitleggen hoe je hier een gastblogger kunt worden. Er zijn natuurlijk genoeg andere sites waar je een gastblog op kunt schrijven. Deze kun je vaak vinden door te googelen.

Stap 2
Bedenk eerst waar je over wilt schrijven. Wij laten hier enkel artikelen toe beginnend met “Hoe moet je”. Het moet dus een blog worden waarbij je iets uitlegt, iets wat gerelateerd is aan je eigen website.

Stap 3
Schrijf je blog als een stappenplan, waarbij je eventueel nog gebruik kunt maken van:

  • Een intro
  • Benodigheden
  • Een afsluiting
  • Een video

Stap 4
Ga naar de pagina “Voeg toe” om je artikel toe te voegen. Voeg hier alle benodigde velden in. Schrijf je gehele blog in het laatste veld.

Stap 5
Zorg dat je een link plaatst naar je eigen site in je artikel. We hebben geen vaste regels betreffende het aantal links in een bericht, maar mocht het te overdreven zijn zullen wij deze voor plaatsing wellicht nog wijzigen.

Stap 6
Zodra de blog bij ons binnen is zullen we deze controleren en plaatsen.

Geef een reactie