Hoe Moet Je …

Hoe moet je vloggen?

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig aan het vloggen is! Maar hoe wordt je nu een vlogger? Heel simpel: Met deze stappen. Laten we eens kijken naar de stappen die nodig zijn om vlogger te worden.

vloggen

Uitleg

Stap 1
Bedenk een onderwerp om over te vloggen. Het kan echt alles zijn, zolang het maar niet te saai is. Ook illegale of beledigende dingen zijn natuurlijk niet de bedoeling. Bekijk andere bekende vloggers als inspiratie, maar bedenk wel je eigen unieke ding. Doe niet wat iedereen al doet.


Stap 2
Maak een YouTube account en geef je kanaal een leuke naam. Maak je kanaal zo interessant mogelijk!

Stap 3
Maak een stuk of 10 supergoede video’s. Begin met het plaatsen van een video per dag, maar na een tijdje kun je dit ook minderen door om de dag een video te plaatsen. Probeer er niet meer tijd tussen te laten zitten, omdat je kijkers hier dan aan beginnen te wennen.

Stap 4
Plaats video-antwoorden op populaire video’s. Deze zullen dan snel in de gerelateerde video’s terecht komen, waardoor jouw video meer views zal krijgen.

Stap 5
Blijf actief! Niemand zal je gaan volgen als je niet actief video’s blijft posten. Het lijkt soms alsof je het allemaal voor niets doet, maar belangrijk is om, zeker in het begin, consequent te blijven. Lukt het je niet om om de dag een video te maken? Plaats dan elke week op dezelfde dag een nieuwe video.

Stap 6
Bewerk je video’s. Zorg dat je mooie effecten kan maken, en ook een leuke intro of outro voor je video’s. Zoek op naar verschillende videobewerk software. Op Windows heb je Windows Movie Maker, op Apple laptops en computers heb je iMovie.

Stap 7
Voeg een leuke banner en avatar toe aan je profiel. Zorg dat je hier op kan zien waar jouw kanaal voor staat.

Stap 8
Wordt een YouTube partner. Nadat je video’s een paar duizend keer bekeken zijn, kun je geld gaan verdienen met je video’s! Zeker als jouw video’s vaak bekeken worden kun je hier een leuk zakcentje mee verdienen!

Stap 9
Communiceer met je volgers. Neem de tijd om leuke reacties op hun comments te geven, zodat ze zelf aangespoord worden om nog meer reacties achter te laten op je video’s!

1 Reactie op "Hoe moet je vloggen?"

Geef een reactie