Hoe Moet Je …

Hoe moet je rouwen?

rouwen

Iedereen rouwt een verlies op zijn eigen manier. Een persoon verliezen kan een groot gevoel van ondermacht geven, en we voelen ons soms zo naar dat ons humeur in een neerwaartse spiraal terecht komt. Leren hoe je met rouw om moet gaan is belangrijk om hier weer bovenop te komen, of dit nu voor jou is, of voor anderen dichtbij staand bij een overleden persoon. Het volgende artikel helpt je op een goede manier te rouwen en weer verder te gaan met leven.


Uitleg

Stap 1
Zoek contact bij je vrienden of kennissen voor emotionele ondersteuning. Ook kunnen ze wellicht je gevoelens verantwoorden. Praten over het verlies van een dierbare is een belangrijk gedeelte voor je mentale gezondheid.

Stap 2
Zoek ondersteuning van onbekenden, bijvoorbeeld online of in een lokale spreekgroep. Praat met anderen die hetzelfde meegemaakt hebben, of die hetzelfde probleem hebben. Praten met mensen in dezelfde situatie kan enorm helpen, je kan van elkaar leren.

Stap 3
Huil. Er is niets mis met huilen, het is zelf af en toe even goed om je hoofd te luchten. Huilen is een emotionele bevrijding waardoor je je vast weer beter voelt. Er is niets mis met huilen op z’n tijd.

Let op!

– Soms heb je hulp nodig van een professional, als je er echt niet bovenop komt.
– Sommige mensen zeggen het op een bepaalde manier te doen; trek je hier niets van aan en doe het op je eigen manier en je eigen ritme.
– Je komt er wel overheen, zolang je dit maar in je gedachten houdt.

1 Reactie op "Hoe moet je rouwen?"

Geef een reactie

  1. Wouter Janßen Swanßen (houdt van dansen):

    Bedankt! Ik heb het verlies van mijn achteroom en ouders hierdoor beter een plekje kunnen geven hartstikke bedankt ik hou van jullie allen groetjes Wouter