Hoe Moet Je …

Hoe moet je ontspannen?

ontspannen

Er zijn meerdere simpele manieren om te ontspannen, en sommige van deze tips kun je waar dan ook doen. Of je nu op je werk bent of thuis, deze handige tips zijn lekker stressverminderend.


Wat heb je nodig?

– Niets!

Uitleg

Stap 1
Haal een aantal keer diep adem. Langzaam in en uit ademen helpen ervoor om jezelf minder gestrest te voelen. Het zet de stress even op pauze, omdat je jezelf echt focust op het ademhalen.

Stap 2
Denk aan fijne dingen is een andere simpele manier om snel weer te ontspannen. Denk eraan hoe fijn het is om geliefd te worden, hoe prachtig je kids zijn, een geweldige vakantie waar je geweest bent of hoe mooi een strand of bos is. Simpele pleziertjes geven een simpele glimlach.

Stap 3
Verander je houding; denk positiever over situaties en de gevolgen. Wees eens wat optimistischer. Denk niet aan wat je vandaag niet gedaan hebt, maar wel aan wat je vandaag wel bereikt hebt. “Ook dit gaat wel weer over” is een mooie spreuk. Je komt eenvoudiger door lastige situaties zonder stress.

Stap 4
Laat het los. Soms kun je niets doen aan een vervelende situatie, terwijl het je wel op kan vreten. Laat het gewoon los in deze gevallen.

Stap 5
Ben je boos op iemand? Sta dan op en loop naar iemand toe om te praten, in plaats van een e-mail of een telefoontje. De kleine pauze om naar die persoon te komen zal je even losmaken van de omgeving, je krijgt een klein beetje beweging en geeft je wat persoonlijker contact.

Stap 6
Eet gezond en zorg dat je genoeg vitaminen binnen krijgt. Eet genoeg groente en fruit, vis en andere gezonde snacks.

Stap 7
Zorg ervoor dat je genoeg beweging krijgt. Zelfs dagelijks tien minuten stretchen en diepe ademhalingen zijn beter dan niets. Door bewegen maakt je lichaam endorfines aan, die je een goed gevoel geven. Je hoeft niet persee naar de sportschool te gaan, je kunt ook hardlopen, yoga, dansen of andere leuke oefeningen.

Stap 8
Maak tijd vrij voor je hobby’s. Of dit nu golven, tuinieren, breien of lezen is. Zet je hersens op pauze en maak tijd vrij voor jezelf en je hobby’s.

Stap 9
Lach. Zorg dat je dagelijks genoeg lacht. Of het nu van een flauw grapje is of van een komedie, lach voorkomt stress en zorgt ervoor dat je lekker ontspant.

Stap 10
Doe rustig aan. Als je vaak meerdere dingen tegelijk doet vergt dat meer energie van je lichaam. Leer eens wat meer te ontspannen en doe maar een ding tegelijk.

Let op!

– Heb je erg last van stress en kom je nog niet aan ontspanning toe? Dan kun je hiervoor ook naar een dokter.

2 reacties op "Hoe moet je ontspannen?"

Geef een reactie

  1. Denise:

    AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH JULIA rieleks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!