Hoe Moet Je …

Hoe moet je bidden?

bidden

Bidden is het zoeken naar contact met een hogere kracht. Je kunt bidden om vrede, wijsheid, helingen, spirituele richtingen of liefde te vinden. Sommigen zien het als een formele verplichting terwijl anderen het zien als een gesprek met vrienden. Alhoewel er geen goede of foute manier is om de bidden, wat extra hulplijnen kunnen altijd goed van pas komen.


Uitleg

Stap 1
Maak er elke dag tijd voor. Elke relatie heeft tijd nog en je connectie met God is niet anders. Maak de afspraak met jezelf om dagelijks te bidden en hou jezelf hieraan. Hoe meer je jezelf hiertoe verplicht, hoe groter de kans is dat je jezelf hieraan houdt.

Stap 2
Zoek een rustige plaats op waar je niet gestoord zal worden. Als je alleen bent kun je je beter focussen op de aanwezigheid van God en je connectie. Als dit te intimiderend is, probeer dan in het begin niet meer dan een paar minuten te bidden tot je jezelf wat comfortabeler voelt.

Stap 3
Begin met een moment van stilte. We leven in een wereld waar constant geluid om ons heen is, en je hebt stilte nodig om de stem van God te horen. Deze stem is voor iedereen verschillend en kan voelen als gevoelens van vrede, hoop, liefde of vergiffenis.

Stap 4
Presenteer je intentie eerlijk en compleet. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Een manier is om de gebeden te quoten, terwijl je gefocust blijft op je intenties. Ook kun je spreken met God alsof Hij in de ruimte aanwezig is. Vind de manier die voor jou het beste werkt.

Stap 5
Eindig je gebed door te bedanken en de dankbaarheid te tonen voor wat God voor je gedaan heeft. Hoe weinig je ook hebt, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Stap 6
Heb er vertrouwen in dat je gebeden beantwoord zullen worden. Zodra je je intenties hebt laten horen, weet dat God ze gehoord heeft, en laat de uitkomst los. Dit zal waarschijnlijk de moeilijkste stap zijn, maar een gebed zonder vertrouwen zijn enkel loze woorden. Heb geduld en zoek naar tekenen (hoe klein deze ook kunnen zijn) dat je gebeden beantwoord worden.

2 reacties op "Hoe moet je bidden?"

Geef een reactie

  1. ja:

    omdat dat ook niet hoeft

  2. Moslim-extremist:

    er staat nergens dat als je wil bidden doe dat dan 5x per dag richting mekka