Hoe Moet Je …

Hoe moet je zien of een jongen je leuk vindt?

zien of een jongen je leuk vindt

Zou het niet fijn zijn, als je gewoon aan een jongen kunt zien of hij je leuk vindt of niet? Helaas is het niet zo makkelijk. Gelukkig kun je met onderstaande stappen toch aanwijzingen krijgen of die ene leuke jongen je leuk vindt. Volg deze stappen en kijk of jij vervolgens stappen moet nemen.


Uitleg

Stap 1
Kijk hoe vaak hij naar je kijkt. Zie je dat hij steeds naar je kijkt als jij naar hem kijkt? Draait hij snel weg als hij merkt dat je het ziet? Dan is hij zeer waarschijnlijk wel geïnteresseerd.

Stap 2
Vraag het aan je vrienden. Jongens zoeken vaak contact met de vrienden van een meisje als ze interesse in iemand hebben. Je kunt dus aan je vriendinnen vragen of hij wel eens over je praat met je vriendinnen. Soms zijn jongens verlegen, en vragen ze het daarom aan je vriendinnen, in plaats van dat ze op je af stappen.

Stap 3
Wees niet beledigd als hij je plaagt. Dit is typisch iets wat jongens doen. Soms weten jongens niet goed hoe ze hun gevoelens moeten uiten, dus doen ze iets raars, om maar contact met je te hebben. Soms maken ze grapjes over je terwijl ze met vrienden zijn. Dit doen ze om grappig te lijken voor hun vrienden.

Stap 4
Probeer eens heel dichtbij de jongen te komen. Raak hem eens aan (op zijn schouder of been bijvoorbeeld) en kijk wat hij doet. Als hij snel wegtrekt vindt hij je waarschijnlijk niet zo leuk. Als hij niets doet, of hij juicht het toe vindt hij je misschien wel leuk.

Stap 5
Vraag hem eens om iets leuks te doen. Dit hoeft tegenwoordig echt niet meer door de jongen gedaan te worden. Als hij mee wilt is hij waarschijnlijk wel geïnteresseerd in je, en wilt hij misschien wel verkering.

Stap 6
Denk terug aan gesprekken die jullie samen gehad hebben. Heeft hij kleine dingetjes onthouden? Jongens onthouden soms de kleine dingetjes als ze je leuk vinden. Ze willen je zo laten zien dat ze goed naar je luisteren. Dit is dus een ontzettend goed teken!

Stap 7
Vraag het hem gewoon. Als de rest niet lukt, vertel hem dan dat je hem leuk vindt. Als je dit gedaan hebt kun je hem ook vragen of hij jou leuk vindt.

Let op!

– Kijk naar hem. Glimlach als hij naar je kijkt om te laten zien dat jij deze jongen ook leuk vindt.
– Ga niet stalken. Dat is creepy en hierdoor zal hij je alleen maar minder leuk vinden.
– Meer van zulke tips vind je op Swagcity.nl

191 reacties op "Hoe moet je zien of een jongen je leuk vindt?"

Geef een reactie

 1. Ikbenookverliefd:

  Hay ‘bang meisje’ , ik vind het nogal raar voor een eerste afspraak… Ik denk dat je hem moet vragen waarom hij dat deed.. Ik zou hem ook vragen : vind je me echt leuk?
  Khoop dat je er wat aan hebt
  X een verliefd en roekeloos meisje?

 2. Bang meisje:

  Ik heb een jongen leren kennen op school in de 1e klas. Ik heb toen welis gewoon hoi gezecht of gevraagd of hij nog moeilijke toetsen had die week.
  Ik zit nu in de 3e en sinds halverwege vorig (school) jaar ben ik op huiswerk begeleiding gegaan. Hij zit ook op die huiswerk begeleiding. We mogen daar als we pauze nemen tafeltennissen, dit doen wij nu al bijna een jaar samen. Ik ben 2 dagen per week op huiswerk begeleiding en hij 3, de dag dat ik er niet ben en hij wel tafeltennist hij niet (heeft hij mij verteld).
  Sinds een paar weken doen we allebij een beetje raar, ik verveelde me een keer en toen ging ik voor de lol als een walvis over de grond naar de bal. Toen ik bij de bal was, is hij op mijn rug gaan zitten. Dit soort dingen deden we steeds vaker en uiteindelijk lag hij met zijn rug tegen mijn buik, en toen hebben we denk Ik wel een half uur zo tegen de muur gezeten en gekletst. Aan het einde zei hij: ‘wist je dat jij de eerste bent met wie ik dit doe?’.
  Nu, een paar weken later, vroeg hij mij donderdag (de laatste dag dat wij elkaar zien in de week) of ik een keertje wou afspreken, ik zei ja en vandaag was dat afspaakje.
  Het was de hele dag normaal, geen rare knufels ofzo. Maar S’avonds na het eten zijn we naar mijn kamer gegaan en uiteindelijk lagen we naast elkaar te kijken naar mijn telefoon. Hij vroeg of ik een deken had, dus ik pakte er 1. We zijn er samen onder gaan lichen en hij vroeg of ik het lampje van mijn telefoon uit wou doen, dus dat deed ik. Even later waren we aan het knuffelen en uiteindelijk zette hij zijn lippen heel zachtjes op de mijne en verder niets (dit is 6 keer gebeurt, steeds 2 keer vrij snel achter elkaar en dan weer een tijdje niet). (Ik weet niet hoe ik moet zoenen) dus het werd heel ongemakkelijk voor ons allebei. Ik heb geen vlauw idee hoe lang we boven zijn geweest.
  Toen mijn moeder naar boven riep dat we over een kwartier die jongen naar huis gingen brengen, ging hij vlak daarna mijn bh los maken, toen ging hij zachtjes in mijn tepels knijpen, ik vond het niet vervelend en het was wel fijn dus ik lied het toe. Daarna ging hij er heel zachtjes aan zabbelen en ik lied het weer toe. Toe mijn vader riep dat we moesten gaan, heb ik mijn bh weer goed gegaan en zijn we samen naar beneden gegaan. Hij vroeg me wel of dit tussen ons kon blijven, maar ik wil graag hulp.
  Is dit logisch voor je eerste afspraakje? En is hij echt verliefd op mij?
  Ik kan nog steeds niet echt helemaal geloven wat er net is gebeurt en dit alles is allemaal de eerste keer voor mij.
  Ik weet ook nog steeds niet goed hoe het voelt om verlieft te zijn dus ik weet niet goed of ik hem ook echt leuk vind.
  Ps. Hij is verder heel aardig hoor en hij deed alles heel voorzichtig.
  Pps. Ik heb dyslexie dus sorry als er heel veel spellins fouten in zitten.
  Een bang en onzeker meisje

  1. Anoniempje:

   Dat is toch wel duidelijk, hij vind je zeker leuk, super leuk, je moet gwn weer vaker afspreken en dan gaat het vanzelf aan, je hoeft niet onzeker te zijn, als je het toestaat moet je toch wel verliefd zijn? En, niemand weet het hoe het is om verliefd te zijn, alleen als je het hebt gehad, je vind hem echt leuk hoor, gwn doen!

   Ps. Ik heb ook iemand in mijn klas met dyslectie, ik ben het gewend, je kunt alles makkelijk lezen.

  2. Layla van Diepen:

   Ik Ben stiekem ook verlieft en ik vroeg aan mn vriendinnen wat moet ik doen dus ze zeiden van probeer oogcontact te maken en in aanraking komen dus ik deed het en het was gelukt

   van een verlegen meisje

 3. Blabla:

  Ik zou er wat mee doen Anique?!

 4. Blabla:

  Ik zou er wat mee doen Anique

 5. Peter:

  Laat maar fijn lopen!!

 6. Anique:

  Ik de klas ben ik samen met 1 ander meisje en 28 jongens, zodra mij beste vriendin, en enige andere meisje dus, ziek is komt er één jongen naar me toe die normaal altijd een beetje verlegen doet bij me als mijn vriendin er bij is. Ze was onder andere deze week ziek toen kwam hij naast me zitten en ging steeds dichter met zijn stoel naar mij tot hij tegen me aan zat. Toen hij tegen me aan zat pakte hij mijn hand vast en vroeg: “Vind je dit erg chickie?” Toen zei ik: “Als ik het erg vind had ik het wel gezegd schatje.” Tijden het volgende uur ging hij weer naast me zitten. Toen vroeg mijn docent: “Euhm hebben jullie wat?” Toen zei de hele klas: “Nee ze hebben niks, maar dat duurt niet lang meer!” Toen was hij zijn pen ineens kwijt en vroeg om mijn pen. Ik zei: “Pak maar ff uit mijn tas.” Dus hij hangt over me heen om een pen uit mijn tas te pakken. Zodra mijn beste vriendin er wel weer is, doet hij heel raar, zegt hij bijna niks tegen me en blijft hij het liefste heel ver uit mijn buurt. Komt dat doordat hij dan verlegen is, of doordat hij niks durft te zeggen? Ik vraag me dus af of hij me echt leuk vind of doet als of hij me leuk vind. Ik ben iniedergeval wel smoor verliefd op hem. Maar ik durf ook niet om actie te ondernemen… Plzz iemand tips?

 7. Robin:

  Ik ben vrijdag met middelbare school gaan zwemmen vrijdag voor de vakantie en een jongen wat bij op school zit maar niet in zelfde klas wel zelfde jaar duwde me de hele tijd in zwembad en m’n vriendinnen niet en hij pakte me de hele tijd vast en keek naar me dat zeiden mijn vriendinnen zelfs en toen kwam ik maandag na de vakantie op school en toen keek hij geloof ik niet naar me vind hij me leuk? Wat moet ik doen? Ik ben zelf verlegen dus durf het niet te vragen kan iemand mij helpen ?!

  1. Alisha:

   Je moet hem complimenteren en grapjes met hem maken

 8. Gustaaf:

  Nikkyy advies geen probleem ik ben een jongen ik kan het weten
  Lacht hij naar je – goed teken vraag het hem alleen!!!!!! Met een groepje vrienden rondom jou zal hij niet echt willen antwoorden

 9. Nikkyy:

  Heeiii allemaall imI needd advice!!

  Er is een nieuwe jongen op mijn school gekomen, en ik kende hem eerst niet en had ook geen idee dat hij nieuw was zag hem wel bij de bus halte en zei tegen mij vriendin dat hij best heel knap en schattig is. Na het weekend vertelde mijn vriendin dat hij tegen haar zei dat hij me knap vindt en vaak op school ziet en me mooi vindt hij zei ook wil nu nog geen relatie met haar. Als ik hem op school zie lacht hij wel altijd naar me en kijkt me ook vaak aan. Laast keam hij op school naar me toe en begon een gesprek maar wist niet waar hij moets kijken. Ik keek hem wel aan en schaamde me toen dood. Maar soms als ik met hem praat op socail medie lijkt het of hij niet wil praten maar we hebben vaak wel lange leuke gesprekken. (Ik begin het gesprek) en hij begint het gesprek op school.. Begin hem leuk te vinden en soms als ik kijk gaat hij ineens met een meisje spelen :/ helppmee

  Heeellpppp wat moett ik doen P.s. Het verwarde meisje

 10. Nikkyy:

  Heeiii allemaall ik heb advice nodig!!

  Er is een nieuwe jongen op mijn school gekomen, en ik kende hem eerst niet en had ook geen idee dat hij nieuw was zag hem wel bij de bus halte en zei tegen mij vriendin dat hij best heel knap en schattig is. Na het weekend vertelde mijn vriendin dat hij tegen haar zei dat hij me knap vindt en vaak op school ziet en me mooi vindt hij zei ook wil nu nog geen relatie met haar. Als ik hem op school zie lacht hij wel altijd naar me en kijkt me ook vaak aan. Laast keam hij op school naar me toe en begon een gesprek maar wist niet waar hij moets kijken. Ik keek hem wel aan en schaamde me toen dood. Maar soms als ik met hem praat op socail medie lijkt het of hij niet wil praten maar we hebben vaak wel lange leuke gesprekken. (Ik begin het gesprek) en hij begint het gesprek op school..

  Heeellpppp wat moett ik doen P.s. Het verwarde meisje

 11. een meisje:

  Ik ben nu al een tijdje verliefd.
  Maar ik zit op een andere middelbare dus ik zie hem haast niet
  Maar we zien elkaar vaak op feesten en
  Ik woon bij hem in de buurt en we appe vaak
  Alleen ik vroeg aan mn vriendinnen of die met xx bij hun praat
  Maat dat doet ie dus alleen bij mij
  En ik was pas in het zwembad met mn vriendin
  En hij was er ook en toen riep die heel hard door het zwembad mn naam
  En in t zwembad lachte die telkens en maakte oogcontact met me
  Op een gegeven moment ging die met me stoeien
  Is dit een teken dat ie misschien interesse heeft in me

  Groetjes een meisje dat totally in love is

 12. Col:

  Ik ben al een tijdje verliefd op een collega maar ik weet niet of hij mij leuk vind. Hij praat wel eens met me, maar alleen als er geen andere collega’s in de buurt zijn…. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken…

 13. anoniem:

  ik ben verliefd en ik heb het gezegd maar hij lacht me nu uit

 14. Anoniempje:

  En als ik het hem ga vertellen, hoe??!!!
  Ik ben nu 14 en ik durf het al 2 jaar noet te vertellen

 15. Anoniempje:

  Ik vind een jongen uit mijn klas super leuk! En hij kijkt ook heel vaak nar mij maar ik durf
  Niet te zeggen dat ik eb leuk vind… Wat moet ik dooeeeen?
  Ik heb nog een week en dat is het jaar afgelopen en ik wil het wel zeggen maar ik durf niet

  1. Anoniempje:

   Briefje/appje doen het altijd goed als je niet durft

 16. Mirthe groep 7:

  Ik zit in groep 7 en het schooljaar is bijna voorbij. Maar ik ben al het hele schooljaar verlieft op hem. Ik denk dat hij mij ook leuk vind. Ik ga morgen vragen of hij mij leuk vind. Ik vind het heel spannend, want als hij nee zegt loop ik natuurlijk voor paal, en dan zou de hele school het weten dat ik hem heb gevraagd!!!

  1. Laura:

   Als ze je uitlachen zeg dan dat je tenminste lef hebt om het te zeggen.

 17. Love or not:

  Ik had gisteren een droom dat hij mij leuk vond en we zoenden maar betekent dat hij mij leuk vind of ik hem of allebei?!

  1. Sara groep8:

   Ik zou denken dat het allebei is en je moet hem vragen of die je leuk vindt. Ik hoop dat die jongen tenminste te vertrouwen is.

 18. Ndeye:

  ik ben verliefd op een jongen die weet dat ik verliefd op hem ben en al zijn vrienden zegen dat hij geen verkering met me wilt maar nu hij het weet doet hij heel aardig tegen mij en stoeit hij met mij
  Wat moet ik doen

  Ps ik zit in groep 7

 19. Ndeye:

  Titel=” “>

  Ik ben verliefd op een klasgenootje ps ik zit in groep 7
  En hij weet het al zijn vrienden zeggen dat hij geen verkering met me wil
  Maar nu hij het weet doet hui heel aardig en hij stoeit met mij
  Wat moet ik doen???????

 20. Miss:

  Hey ik ben op een jongen maar hij zij dat hij me leuk vond in het openbaar en een heel weekend was het super gezellig samen alleen nu als ik een app stuur reageerd hij niet ?? En op school kijkt hij wel stiekem maar zegt nooit wat ??

  Wat moet ik nu denken en doen
  Het verwarde meisje

  1. June:

   Ik denk dat hij spijt kreeg van wat hij zei in het openbaar en misschien is zijn mobiel stuk.

 21. Desperate Girl:

  Hee,
  Kan iemand me helpen..
  Ik zit nog op de basisschool maar we hebben een best jonge stagaire in mn klas
  Ik noem m ff G
  Hij wil de hele tijd foto’s persè van mij maken bij uitstapjes met de groep
  Hij kijkt ook de hele tijd naar mij en lacht altijd..laatst zei die toen iedereen uit gehoor afstand was dat hij wel naar me luisterde..
  Vorige week was ik op kamp en hij was mn begeleider toen ie de hele tijd langs me ging zitten koffie bracht enzo..ik vind hem ook leuk maar hij is veel ouder dan mij

  Desperate girl.

 22. nanda:

  ik vind een jongen al een poosje leuk maar ik weet niet of hij mij leuk vind we praten nooit met elkaar hij kijkt wel altijd naar mij maar ik vind iemand anders ook leuk wat moet ik doen en die jongen probeert mij altijd aanteraken hij praat ook met mijn vriendin waar hij totaal niet op kan vallen wat ze is erg lelijk maar hebben jullie nog tips

 23. An:

  Er zit een jongen in mijn school (ken ik niet) en hij knipoogte naar mij. Maar kheb hem genegeerd en nu ben ik wel verliefd op hem. Wat moet ik doen? Ik durf nie met hem te praten

 24. Kim:

  Ik vind een jongen heel erg leuk. Maar er zijn 2 problemen. Ik ga wel bij hem op school, hogere school, maar nu zit ik nog niet bij hem op school. Hij woont best ver weg en ik zie hem dus nooit. We praten via Whatsapp, Als k weg moet zegt hij wel Jammer dat je moet gaan. Maar af en toe flirt hij ook wel een beetje. Maar hij heeft al een vriendin, en over haar praat hij ook constant! Wat moet ik doen?

 25. kely:

  I don’t know wat this is but i think it’s love

 26. ema:

  ik weet zeker dat een jongen op mij is hij kijk naar mij altijd en op een dag deed hij met zijn hand zo ♥ maar ik wil ook met hem maar durf niet

 27. thijs jongen:

  vraag het gewoon als je alleen met hem bent en vraag eerst of hij zweert dat hij het niet door verteld of stuurt als hij moet schateren niks zeggen als hij geintereseert overkomt zeg dan dat je hem leuk vind

 28. !!!!!!!!!:

  ik ben verliefd op een jongen maar ik weet niet of hij op mij is het is mijn beste vriend we zijn zelfs al vrienden vanaf de eerste kleuterklas ik wil meer als gewoon vriendschap met hem en ik durf wel aan hem te vragen of hij met me wil maar ik weet niet hoe ik het moet zeggen

  in de war!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. lover:

   praat met hem, doe normaal en maak er een omweggetje van en probeer t uit te drukken

   hoop dat n=dit je helpt ly all