Hoe Moet Je …

Hoe moet je een wc-bril meten?

In Nederland zijn de meeste wc-brillen gemaakt op een standaard maat, en maakt het niet uit welke wc-bril je kocht. Toch kan er een klein beetje verschil in zitten, en is het daarom verstandig om toch je wc-bril goed te meten.

een wc-bril meten

Wat heb je nodig?

– Een wc
– Een meetlint


Uitleg

Stap 1
Bekijk eerst wat de vorm van je toilet is. De meeste toiletten hebben een standaard “ronde” vorm, maar er zijn ook andere vormen, waaronder een “ei-vorm” toilet en een vierkant toilet. Bepaal welke vorm je wc heeft.

Stap 2
Meet vervolgens de afstand tussen de scharnieren van je wc. Veel wc-brillen hebben verschuifbare scharnieren, waardoor deze wel op je wc passen, maar toch is het verstandig om de afstand tussen de twee scharnieren te meten.

Stap 3
Meet ook de totale lengte en breedte van de wc. Het is niet handig als je nieuwe wc-bril stukken breder of smaller, of juist korter of langer is dan de wc.

Stap 4
Kijk bij het aanschaffen van een nieuwe wc-bril naar de tussenruimte van de scharnieren. Kun je deze verstellen, of passen ze gelijk? En past de rest van de wc-bril ook op je wc?

Let op!

– Het kan gebeuren dat op een bepaalde wc enkel wc-brillen van hetzelfde merkt passen. Zoek dit eerst goed uit voordat je een nieuwe wc-bril koopt.

3 reacties op "Hoe moet je een wc-bril meten?"

Geef een reactie

  1. Pen:

    hoe meet ik …… het enige dat ik hier lees is “En past de rest van de wc-bril ook op je wc?” Bijzonder informatief …. voor een Marsmannetje.

  2. Fop Taal:

    Onduidelijke uitleg. Afstand van de bevestigingsgaten voor de toiletbril (hartafstand) is bepalend. Geef een tekening erbij hoe je dat meet, dat maakt de keuze voor de juiste bril een stuk eenvoudiger.

  3. vera kerstboomverkoper:

    Top!