Hoe Moet Je …

Hoe moet je quad rijden?

Een quad rijden kan een leuke activiteit zijn, maar voordat je hierop stapt zijn er wel een aantal dingen die je moet leren. Bij een manuele quad is het de bedoeling dat je schakelt, net als bij een auto. Hierdoor kan een eerste ritje onsuccesvol worden als je niet weet hoe het moet.


Wat heb je nodig?

– Een quad

Uitleg

Stap 1
Stap op de quad en draai de schakelaar op ‘On’. Er zullen nu lichten aangaan. De meeste quads hebben een ‘one down, four up’ layout. (een omhoog, vier omlaag). Om de quad in zijn vrij te zetten, trek aan de hendel met je linkerhand, duw met je linkervoet 4 keer op de koppeling, ga dan langzaam omhoog tot het groene licht aangaat.

Stap 2
Als je klaar staat om te gaan rijden, trek de hendel naar je toe en schakel naar de eerste versnelling door met je linkervoet op de koppeling te duwen. Laat de hendel langzaam los tot je voelt dat de quad begint te bewegen. Als het voelt alsof de quad je vooruit ‘trekt’ geef je een beetje gas terwijl je de hendel loslaat. Het kan even duren voordat je dit doorhebt.

Stap 3
Geef langzaam gas in de eerste versnelling om deze te laten rijden. Zodra je voelt dat je moet gaan schakelen, of als je aan de ‘top’ van de eerste versnelling zit, trek weer aan de hendel. Haal je voet van de koppeling af om naar de tweede versnelling te gaan, en geef weer een beetje gas. Nu zul je in de tweede versnelling zitten.

Stap 4
Ga zo door met koppelen elke keer als je voelt dat je moet koppelen. Als je wilt stoppen of langzamer wilt rijden, trek dan de hendel weer naar je toe en en rem met je rechterkant en je rechtervoet. Terwijl je remt, duw de koppeling bij je linkervoet naar beneden en schakel naar een lagere versnelling. Hierdoor zal de quad niet stilvallen. Het zal even oefenen zijn voor je door hebt welke versnelling je bij welke snelheid je moet gebruiken.

3 reacties op "Hoe moet je quad rijden?"

Geef een reactie

  1. likende piemel:

    hoi hoi

  2. henk:

    ik vind het handig