Hoe Moet Je …

Hoe moet je bowlen?

In het kort:

  • Zorg dat je een goede bowlingbal hebt.
  • Zorg voor goede bowlingschoenen. De beste schoenen haal je niet gratis bij de baan, maar neem je zelf mee. Lukt dit niet? Pak dan schoenen bij de baan zelf. Liefst een maat groter dan je normaal hebt.
  • Focus
  • Leer een goede houding aan te nemen
  • Kijk goed naar de baan
  • Gooi de bal
  • Het belangrijkste: Oefen veel!
bowlen

Heb je ooit wel eens op een bowlingbaan gestaan, en gedacht van “Man, ik wou dat ik zo goed kon bowlen”, terwijl degene naast je alleen maar strikes gooit? Dan be je niet de enige! Als je echt goed wilt zijn in bowlen moet je wel even oefenen, maar het is een leuke en gezonde sport om te beoefenen. Volg de onderstaande stappen en voor je het weet ben je een expert in bowlen.


Wat heb je nodig?

– Een bowlingbal
– Bowlingschoenen

Uitleg

Stap 1
Zorg ervoor dat je een goede bowlingbal hebt. Eentje die niet te licht of te zwaar is. Je kunt het beste een eigen bal hebben in plaats van de standaard ballen bij een bowlingbaan. Zo leer je de bal kennen en kun je dit naar je eigen voordeel gebruiken.

Stap 2
Zorg voor goede bowlingschoenen. Ze moeten goed passen en het is altijd beter als het je eigen schoenen zijn. Zo zullen ze je niet pijn doen, maar enkel goed voor je werken. Pak ze een maat groter dan je normale schoenmaat.

Stap 3
Focus. Het is natuurlijk heel leuk om met vrienden en familie te bowlen, maar je kunt beter goed focussen en minder praten.

Stap 4
Leer een goede houding aan te nemen. Deze stap leer je niet meteen, dit moet je onder de knie krijgen. Je moet weten hoe en waar je de bal gooit om je houding goed door te hebben. Vind een houding die natuurlijk voor je is, dit is namelijk voor iedereen anders.

Stap 5
Kijk goed naar de baan. Er staan zeven pijlen of de baan. Richt niet op de middelste pijl. Gooi je met rechts, richt dan op de rechtse pijl. Als je linkshandig bent, richt je dan op de linkse pijl.

Stap 6
Laat de bal los. Laat de bal pas los als deze voor je is, niet als deze nog naast je hangt. Je hebt dan het risico om jezelf te raken. Dit heb je ook niet meteen door, het kost tijd om dit door te hebben. Goed volhouden!

Stap 7
Kijk tijdens het gooien naar de pijlen, niet naar de pionnen. Hierdoor wordt je afgeleid. Richt je op de plek waar de bal de baan raakt.

Stap 8
Blijf volhouden. Je haalt niet meteen een strike, maar je hebt de tweede worp nog om een spare te gooien. Een spare maak je vooral door snelheid. Onthou dit: Hoe sneller de bal gaat, hoe minder tijd deze heeft om een rare beweging te maken. Iedereen kan een strike gooien, niet iedereen kan een spare gooien.

Let op!

– Blijf oefenen 😉

Geef een reactie