Hoe Moet Je …

Hoe moet je een app verwijderen (iPad en iPhone)?

een app verwijderen (iPad en iPhone)

Heb je applicaties op je iPhone of op je iPad staan welke je eigenlijk wel wilt verwijderen? Met deze uitleg kun je makkelijk deze apps verwijderen.


Wat heb je nodig?

– een apparaat waar iOs op draait (dit kan dus zijn: de iPhone (3G, 3GS, 4, 4S of 5) (iPhone kopen) de iPod Touch (iPod Touch kopen), de iPad (1, 2, of de nieuwe iPad) (iPad kopen) of de iPad mini (iPad mini kopen).
– Een app of een snelkoppeling naar een website die je wilt veranderen

Uitleg

Stap 1
Zorg dat je op het homescreen van je apparaat staat. Dit is dus het scherm waar je al je apps kan vinden. Je komt hier door op de homeknop te drukken (de enige knop onderaan je scherm) als je in een app zit.

Stap 2
Houdt je vinger enkele seconden op de app die je wilt verwijderen.

Stap 3
Alle icoontjes gaan nu trillen.

Stap 4
Bij de apps die je kunt verwijderen komt nu een kruisje te staan boven het icoontje van de app. Klik hierop.

Stap 6
Bevestig dit nu en je zult nu de app succesvol verwijderd hebben.

Stap 7
Het kan zijn dat je je app niet verwijderd krijgt. Sommige apps, zoals bijvoorbeeld aandelen en de iTunes store kunnen standaard niet verwijderd worden. Je kunt deze wel allemaal in 1 map zetten, en deze map op je minst gebruikte pagina plaatsen, zodat deze weinig plaats inneemt. Of je kunt je apparaat jailbreaken. Hierdoor krijg je wel de mogelijkheid om deze apps te verwijderen of verbergen.

6 reacties op "Hoe moet je een app verwijderen (iPad en iPhone)?"

Geef een reactie

 1. Manou:

  Help pls ! Ik wou een update van Facebook App uploaden op Ipad maar het blijft hangen. Onder de F icoon staat “Wachten….”. Ik wacht nu al een week 🙂 Kan ook de App niet verwijderen. Weet iemand raad ?

 2. Natascha:

  Hallo ik heb n probleem apps verwijderen. T lijken wel n soort spook apps. Deze heb ik ooit verwijderd maar staan er ineens weer op! En ik kan ze niet verwijderen. Iemand ervaring hier mee??

 3. sgramdihal:

  bedankt voor hulp verwijderen apps.was zeer irritante site.zeeropdringerig genaamd lexa.nl

 4. sharon:

  hallo,

  ik heb een 2e hands iphone gekregen, maar hier staan een aantal snelkoppelingen op naar websites die niet voor ieders oog bestemt zijn, deze wil ik dus graag verwijderen.

  het inhouden van de icoontjes, totdat deze gaan trillen verloopt allemaal soepel, maar er komt vervolgens geen kruisje bij te staan om ze te verwijderen. ook via het menu instellingen –> algemeen, lukt het niet om ze een voor een te verwijderen. (het is geen programma maar een snelkoppeling, ze staan hier dus niet bij.)

  ook bij de beperkingen heb ik al gekeken, maar hier staat niets aangevinkt dat beperkt is.

  kan AUB iemand mij zsm helpen?!:)

  groetjes

 5. Frank:

  Het kan zijn dat je in de beperkingen aan hebt gezet dat apps niet verwijdert mogen worden. Deze toggle staan dan uit in algemeen – beperkingen – Beperkingen welke zijn toegestaan.
  Zet dit eerst aan, anders verschijnt er bij geen enkele app een kruisje om deze te verwijderen.

 6. alex:

  leuk, maar ik heb problemen met 2 apps: twitter en facebook. beide direct verwijderd bij het kopen van mijn HTC. Facebook springt steeds als een popup naar voren als ik hem van de lader afhaal en ook twitter wil maar niet van mijn telefoon. Sterker nog, Twitter installeert zichzelf steeds, kan dat ook niet uit schakelen. Als ik playstore klik en -mijn apps- aanklik, staan deze 2 er ook steeds weer bij met de melding dat er een update is. Ik word er helemaal gek van.
  enig idee hiervoor?
  bvd