Hoe Moet Je …

Hoe moet je jailbreaken?

jailbreaken

Heb je een iPod Touch, een iPhone of een iPad, maar ben je toch niet helemaal tevreden met het apparaat? Je kunt hier wat aan doen: Door je apparaat te jailbreaken, krijg je veel leuke opties die eerst niet mogelijk waren. Zo kun je gratis spelletjes downloaden, handige applicaties die niet in de App Store zijn toegestaan vinden, je springboard (waar alle iconen staan) aanpassen en nog veel meer. Helaas is dit eigenlijk niet toegestaan door Apple, en wordt het met elk nieuw apparaat moeilijker gemaakt.


Wat heb je nodig?

– Een iPod Touch/iPhone of iPad
– Een kabel om deze aan te sluiten op de PC
– Een internetverbinding

Uitleg

Stap 1
Aangezien het met elk apparaat en met elke firmware versie anders is, is het bijna onmogelijk om op deze site een goede uitleg te geven. Wij zorgen hier enkel voor het begin, om de juiste manier te vinden.

Stap 2
Erg belangrijk is om je firmware versie te weten. Dit kun je vinden in je apparaat door te gaan naar Instellingen, Algemeen, Info. Hier vind je naast Versie een nummer staan (bijvoorbeeld: 3.1.3 (7D11)). Het nummer wat belangrijk is is de eerste (3.1.3 in dit geval). Onthou dit.

Stap 3
Ga nu naar Google, en typ in: Jailbreak “naam apparaat” “versienummer”. Let op dat je ook de generatie van je apparaat weet (Bijvoorbeeld: iPhone 2g, iPhone 3g, iPhone 3GS.) Er zijn ook verschillende iPod Touch’s, waaronder de 1e Gen, 2e Gen en 3e Gen. Zo kun je bijvoorbeeld intypen: “Jailbreak iPhone 3GS 3.1.3.”.

Stap 4
Je vind nu een heleboel handleidingen. Een manier die echt goed te vertrouwen is, is de manier van het iPhone Dev Team. Deze zijn vaak de eerste die een Jailbreak uitbrengen. Hun weblog is te vinden op deze link.

Let op!

– Een jailbreak zelf is niet illegaal, dingen die je met de jailbreak kan doen wel.
– Een jailbreak kan af en toe misgaan, zorg dus zeker dat je een back-up hebt van al je gegevens.
– Als er een nieuwe update voor je apparaat uitkomt, installeer deze nog niet meteen. Deze is vaak na een week te jailbreaken. Na elke update zul je opnieuw een jailbreak uit moeten voeren.

20 reacties op "Hoe moet je jailbreaken?"

Geef een reactie

 1. Yo:

  OK duimen omhoog nu!

 2. Yassine:

  Ik wil het hebben maar ik krijg het niet

 3. zachmed:

  Hier kan je alle frimeware versies vinden voor het jailbreaken:

  ht tp : // hoe-moet-je.n l/hoe-iphone-4-jailbreaken/

 4. Jan:

  Ik ken een goed adres waar je hem kan laten jailbreaken je krijgt hem 100% veilig weer terug en het kost maar 15 euro ik was verbaasd hoe snel ik hem weer kon komen ophalen en die man heeft er voor mij iets op geïnstaleerd dat ik alle apps gratis kan dowloaden
  MVG jan

 5. Emma:

  Als je jailbreak wil verwijderen moet je je ipod resetten, er is geen andere optie.

 6. baka bana:

  hy ik heb ook een iphone en ik wil er liedjes op zetten
  ik bn een windows user en ik heb itunes al gedownload!!!
  ik heb liedjes gesleepd naar muziek en er gebeurd niet egt veel onderin staat er dan hoeveel tijd dat kost moet ik dan gewoon wachten tot die tijd om is og wat!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

 7. baka bana:

  hy ik heb ook een iphone en ik wil er muziek op zetten zonder te betalen van mijn pc ik ben een windows user en ik heb itunes al gedownload hoe moet dit nu verder!!!!

  gr baka bana

 8. Pharmd939:

  Very nice site!

 9. Pharmc433:

  Hello! gabfece interesting gabfece site! I’m really like it! Very, very gabfece good!

 10. frans:

  wie kan mijn een recente info verschaffen welke jailbreak programma ik nu moet hebben voor bijv. ipone 3

 11. Suzette:

  Toen ik mijn iPad aanschaften in. De winkel werd me verteld dat als het apparaat is gejailbreakt dat die dan niet meer verzekerd kan worden als die kapot zou gaan… Is dit een risico factor? Of je kun je, je software dan nog terug zetten in oude staat?

 12. Patricia:

  Kan je dit ook weer ongedaan maken?
  zo ja hoe?

  1. margreet:

   Naar iTunes gaan en dan op herstellen klikken

  2. Sirine:

   Het zal wel te maken hebben met hoe de toets avaeonlt en of het ritme waarin je typte klopte (W-E-R..D voelt als een soort van roffel de eerste drie letters omdat ze naast elkaar liggen en de rand van een toets voelt natuurlijk anders dan het midden.)

 13. geer:

  me iphone doet niks meer me dochter heeft een update uitgevoerd maar dat kon niet want het was de eerste versie uit de u.s dus na is er allen nog aansluitstekker met itunes zichtbaar

 14. eva:

  hoe maak je een back-up?

  1. Darnell:

   Bij instellingen

 15. Yi:

  hoe weet ik welke generatie ik heb?

  1. banaaan:

   naar Instellingen-Info-en daar staat hij in in lijstje