Hoe Moet Je …

Hoe moet je reizen naar Weeze Airport?

reizen naar Weeze Airport

Vliegvelden als Schiphol zijn perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit soort vliegvelden liggen er al tientallen jaren en het openbaar vervoer is er omheen gebouwd. Vliegvelden zoals Rotterdam en Eindhoven liggen perfect bij een goed bereikbare stad. Zodoende kan iedereen makkelijk met de trein of met de bus naar het vliegveld reizen. Bij Weeze Airport is het een heel ander verhaal. Dat Weeze over de grens ligt is het probleem niet, Weeze Airport is een vrij nieuw vliegveld en dat zorgt ervoor dat het openbaar vervoer een beetje achterloopt op de rest van de vliegvelden.


Weeze Airport met het openbaar vervoer
Vliegveld Weeze wordt ten onrechte vaak Dusseldorf Weeze Airport genoemd. De stad Dusseldorf ligt echter bijna 100 kilometer verderop! Mocht je naar Dusseldorf willen reizen, dan moet je via Dusseldorf Airport (code DUS) reizen. Wil je echter goedkope tickets naar zonbestemmingen? Dan moet je weer via Weeze Airport reizen. Maar hoe kom je er?  En wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

– Een computer / laptop met internetverbinding
– Een vliegticket
– Een paspoort
– Een vervoerskaartje voor naar Weeze Airport.

Dit laatste vervoerskaartje kan een treinticket zijn, de airportexpressbus of een Airport Weeze Shuttle kaartje, of gewoon een kaartje naar het treinstation van Weeze (3km van de luchthaven af)

Uitleg

Stap 1
Open je internetbrowser, bedenk vanuit waar jij naar Weeze Airport moet reizen.

Stap 2
Open de website van de NS en kijk wat een kaartje naar station Weeze kost. Waarschijnlijk word je omgeleid naar een website van een Duitse vervoersmaatschappij.

Stap 3
Bekijk wat de prijs is. Dit is belangrijk, aangezien je nu gaat vergelijken met de airport shuttle bussen. Er zijn namelijk ook shuttlebussen die te boeken zijn (reservering verplicht) vanuit de grotere Nederlandse steden.

Stap 4
Bekijk het verschil in prijs en reserveer. Vind je het niet zo erg om €15 meer te betalen en dan 1 of 2x te moeten overstappen? Of ben je meer gericht op de prijs? Anyway, maak een beslissing en reserveer jouw treinkaartje/shuttlebuskaartje van tevoren! Succes!

Geef een reactie