Hoe Moet Je …

Hoe moet je strijken?

Niemand houdt van strijken, maar eigenlijk is het helemaal niet zo erg. Je kunt het namelijk erg snel doen. Je kleding organiseren maakt de taak al een stuk makkelijker en sneller. Sorteer je kleding op stof en strijktemperatuur en begin met de koudste instelling op je strijkbout.

strijken

Wat heb je nodig?

– Een strijkplank
– Een strijkbout
– Kledinghangers
– Water in een plantenspuit


Uitleg

Stap 1
Zet de strijkplank zo dat de kant met de punt aan de linkerkant staat (als je rechtshandig bent) en andersom als je linkshandig bent. Zet je strijkbout op de juiste temperatuur voor je eerste kledingstuk.

Stap 2
Voor broeken en rokken strijk je de band, de bovenkant eerst. Hang rokken over de spitse kant van de strijkplank. Strijk in een cirkelvormige beweging, waarbij je de rok naar je toe trekt terwijl je de rok langzaam strijkt. Als je bij broeken de bovenkant gedaan hebt, plaats de broek dan gevouwen met de voorkant naar je toe op de strijkplank. Strijk de hele lengte van de broekspijp eerst, draai dan de broek om en doe vervolgens de achterkant. Draai daarna de broek om zodat je alle kanten gestreken hebt.

Stap 3
Ga je shirts of overhemden strijken, begin dan met de hals. Ga vervolgens door naar de schouders en de mouwen. Leg tenslotte het overhemd open op je strijkplank, met de linkervoorkant plat op je strijkplank en de achterkant en de rechterkant over de strijkplank. Strijk voorzichtig de knoppen of de borstzak. Strijk vervolgens de achterkant. Is het een heel groot shirt of overhemd? Begin dan aan de achterkant eerst met het gedeelte dichtbij de kant die je al gestreken hebt, en ga vervolgens verder in de andere richting.

Let op!

– Neem voordat je begint een paar minuten de tijd om alles te organiseren. Als je dit doet zul je een beter ritme krijgen in het strijken en ben je uiteindelijk minder tijd kwijt.

Geef een reactie