Hoe Moet Je …

Hoe moet je een app maken (iPhone)?

Een app maken is een ingewikkeld proces, wat niet eenvoudig in een kort artikel te leren is. Vandaar dat we in dit artikel enkel de basis aanleren. Toch is het maken van een iPhone app makkelijker dan je verwacht, dankzij het iOS Developer program. Het moeilijkste bij het maken van een app is het verkopen van je app: Hoe wordt je gevonden tussen alle miljoenen apps?

een app maken (iPhone)

Wat heb je nodig?

– Een iMac of Macbook (een apparaat met MacOS)
– Een developer account bij Apple


Uitleg

Stap 1
Iedereen die een app wilt maken moet een account hebben bij het iOS Developer Program. Hier vind je een hoop uitleg zoals video’s, documentatie en voorbeeldcode om te helpen bij het maken van je app.

Zoals hierboven al aangegeven is het haast onmogelijk om je daadwerkelijk te leren programmeren in een korte uitleg. Hiervoor kun je de documentatie lezen in bovenstaande link.

Stap 2
Test je app. Als je app klaar is, kun je deze gaan testen. Dit kan ook weer met het iOS Developer Program. Hier krijg je de mogelijkheid om een iOS simulator te gebruiken, een iPhone op je computer.

Stap 3
Upload je app. Voordat je je app kan verkopen moet deze eerst goedgekeurd worden door Apple. Lees de verschillende regels van Apple goed door. Voldoet je app aan alle eisen van Apple, dan kan je je app ter goedkeuring opsturen via iTunes Connect.

Stap 4
Bepaal je prijs. Je kunt ervoor kiezen om je app gratis te maken, en deze vol met advertenties te zetten. Een andere optie is om je app bijvoorbeeld 99 cent te maken. Apple behoudt 30% van je inkomsten in dit geval. Belangrijk is om te experimenteren met de prijs. 1 euro is niet altijd beter dan 2 euro. Er is eens een onderzoek gedaan dat een uitgever zijn app tweemaal zo duur maakte, waarna de app twee keer zoveel verkocht werd! Waarschijnlijk kwam dit doordat mensen bij een duurdere prijs automatisch dachten dat de app beter was.

Stap 5
Maak reclame voor je app. Zorg ten eerste voor goede screenshots en een goede omschrijving van je app. Zorg dat de eerste zin meteen de aandacht trekt van de lezers. Probeer ervoor te zorgen dat mensen reviews achter laten, zodat andere mensen de app sneller kopen. Je kunt ook een “simpele” versie van je app maken, en deze gratis maken zodat mensen hem uit kunnen testen. Maak daarnaast ook reclame voor je app via een website of via je social media.

Geef een reactie