Hoe Moet Je …

Hoe moet je Facebook verwijderen na overlijden?

Als er een dierbaar persoon in je omgeving overleden is, kun je twee dingen doen met het Facebook profiel van hem of haar. Je kunt ervoor kiezen om het account een “herdenkingsstatus” te geven door contact op te nemen met Facebook, of de stappen ondernemen om het account te verwijderen.

Facebook verwijderen na overlijden

Is er een dierbare in je omgeving overleden, en wil je graag het Facebook account van deze persoon offline halen? Dan kan dit een heel gedoe zijn: Je hebt waarschijnlijk geen inloggegevens van deze persoon, en dus zul je dit op een andere manier af moeten handelen. Facebook heeft twee opties hiervoor: Je kunt ervoor zorgen dat het gehele account verwijderd wordt, of je kunt zorgen dat deze persoon een ‘herdenkingsstatus’ krijgt. De herdenkingsstatus houdt in dat het profiel enkel zichtbaar wordt voor huidige vrienden, dat er niet meer ingelogd kan worden op het profiel, dat het profiel niet meer zoekbaar is en dat deze niet bij vriendensuggesties komt te staan. Wel kunnen vrienden nog berichten plaatsen, zoals mooie herinneringen aan deze persoon.


Wat heb je nodig?

– Een Facebook profiel van jezelf
– De volledige naam en het e-mailadres van de overleden persoon
– Een bewijs van overlijden

Uitleg

Stap 1
Bedenk eerst of je deze persoon een herdenkingsstatus wilt geven, of dat je het profiel volledig verwijderd wilt zien. Deze keuze kan niet ongedaan gemaakt worden.

Stap 2
Ga vervolgens naar dit formulier om een herdenkingsstatus aan te vragen, of naar dit formulier om een volledige verwijdering aan te vragen.

Stap 3
Vul de gevraagde gegevens in. Om het account volledig te verwijderen dien je een direct familielid te zijn, en hier ook een bewijs van te hebben. Dit kan een ingescand geboorteakte of een geboortebewijs zijn.

Stap 4
Het bewijs van overlijden kan bijvoorbeeld een online condoleanceregister, een overlijdensbericht of een nieuwsartikel zijn. Ook hier kun je een overlijdensakte inscannen en vervolgens uploaden naar een afbeelding-upload website.

Let op!

– Het kan enkele dagen duren voordat het profiel opgeschort wordt.
– Heb je geen bewijs, vraag dan aan een andere kennis of familielid van deze persoon of ze je kunnen helpen hiermee.

6 reacties op "Hoe moet je Facebook verwijderen na overlijden?"

Geef een reactie

 1. Mila Rotmans Dhanes:

  Gaarne account Jacobus Koos Rotmans verwijderen ivm overlijden 25 februari 2015

 2. claes eddy:

  a href=” ” title

  1. V.dRaay:

   Heb geen belangstelling!!!

 3. samira:

  Wil graag facebook Acount verwijderen

 4. emauel:

  schandalig dat ik het profiel van facebook niet verwijderd krijg van ons dierbare terwijl die gene al jaar overleden is