Hoe Moet Je …

Hoe moet je Twitteren?

Twitteren

Het lijkt wel alsof iedereen het tegenwoordig over Twitter heeft. Iedereen wilt zijn Hyves verwijderen, en leren twitteren lijkt het wel. Mocht je niet zo op de hoogte zijn van alle nieuwe hippe websites, kun je terecht bij dit artikel. Hier leggen wij heel simpel uit wat Twitter is en hoe je moet “twitteren”. Twitter is veel te uitgebreid voor 1 artikel, vandaar dat we hier alleen de basis belichten.


Wat heb je nodig?

– Een computer
– Een Twitter

Uitleg

Stap 1
Zodra je je hebt aangemeld op Twitter heb je vrienden nodig met een gedeelde interesse. Mocht je van pianospelen houden, zoek dan naar de beste pianospelers. Natuurlijk is het ook leuk om je echte vrienden op Twitter te volgen.

Stap 2
Je zit tijdens het twitteren waarschijnlijk achter de computer. Je kunt nu vertellen wat je aan het doen bent. Ben je aan het chatten? Zet dan neer waar je over aan het chatten bent. Vertel je net aan een vriend dat je baas tegen je schreeuwde, twitter dan bijvoorbeeld: “Waarom moet mijn baas altijd mij hebben? Volgens mij heeft hij last van stress.”

Stap 3
Zie je een bericht van iemand dat je leuk vind? Dan kun je deze “retweeten”. Als je dit doet zal jij het bericht doorsturen naar al jouw volgers, met de naam van de originele twitteraar erbij.

Stap 4
Zodra je meer aan het Twitteren bent, zul je waarschijnlijk e-mailtjes krijgen van vreemde mensen die je volgen. Dit is in het begin misschien een beetje raar, dat een totaal onbekende het interessant vind wat jij te zeggen hebt. Het is netjes om deze persoon dan terug te volgen, maar natuurlijk niet verplicht.

Stap 5
Als je meer mensen gaat volgen zul je deze beter leren kennen. Wie zit er te wachten op een taxi, wie heeft er weer vertraging met de trein, of wie heeft er net een onvoldoende gehaald op school? Je begint het al voor je te zien hoe iemand die jij volgt bij de tandarts zit. Je kunt deze persoon bijvoorbeeld een succes “tweet” sturen door een bericht te sturen, waarbij je een apenstaartje voor de naam van de gebruiker zet.

Stap 6
Heb je een eigen bedrijf? Dan is Twitter zeker waardevol. Je kunt Twitter uitstekend gebruiken om een beetje reclame te maken bij je Twitter vrienden. Stel, je maakt websites, en dat heb je ook in je bio gezet. Een vriend van een vriend ziet dat, en heeft toevallig net een website nodig. Je maakt een website, en deze vriend van die vriend Twittert daarover. Met een beetje geluk noemt hij jouw naam ook, en voor je het weet heb je weer een paar nieuwe klanten!

Stap 7
Hou er rekening mee dat jouw volgers niet alle berichten kunnen zien wat jij kan zien. Als je een reactie geeft op een vriend van je, terwijl die vriend zijn profiel privé heeft gezet, kunnen jouw volgers zijn berichten niet zien. Wil je bijvoorbeeld een reactie geven op een filmpje, zet dan ook de link van het filmpje erbij.

Let op!

– Normaal gesproken kan iedereen zien wat je zegt. Let dus op dat je je baas niet helemaal uit scheld, want wie weet leest hij jouw tweets ook wel!

19 reacties op "Hoe moet je Twitteren?"

Geef een reactie

 1. Andre de smet:

  Ik wil leren twitteren !

  1. Andre de smet:

   Goal wilmots tegen brazilie wk vergeten ????? Helemaal geen fout ( kopstoot )

 2. lionel Samyn:

  Als ik Twitter gebruik is het juist om zoveel mogelijk mensen te bereiken.. Als ik een mening heb over iets dan plaats ik die op Twitter. Nu ik aan mijn Boek wil beginnen wil ik de mensen bereiken om personages te creeeren. Advies of gewoon een citaat die ik kan gebruiken in mijn boek. Mensen klagen over privacy, dan kan je bv. Twitter als een klankbord gebruiken, mensen een hart onder de riem steken en gemeenschappelijke interesses delen. Je kan nog altijd op een ander sociale media meer privacy opzoeken. Splits jouw behoeften, wat ik twitter is openbaar, privé ga ik elders.

 3. Tana:

  Binnen een week ben ik drie keer geschorst van Twitter en ik begrijp helemaal niet waarom.Waarschijnlijk deed ik maar ik besef het niet.Ik dacht dat ik aan iedereen een bericht mag sturen en beantwoorden.Het blijkt niet het geval.Eigenlijk wil ik bepaalde nieuws van mijn website bekend maken,maar niemand lastig vallen.Ik zag paar video’s en ik dacht ik doe na.En toch doe ik het verkeerd.Ik heb een advertentie geplaatst in Marktplaats,zoekend naar iemand die die dingen aan mij kan uitleggen,maar niemand reagerde.
  Ik zoek nu naar een workshop of dergelijks.Ik probeer meer informatie te verzamelen door het internet.Oh,ja,mijn website is:mikresaggelies.nl.

 4. hoi.:

  ik heb ook twitter. maar je bent echt dom als je niet weet hoe het moet.

  echt wtf..

  maar jaa..

  sommige mensen zijn nou eenmaal dom.

  tssss…

 5. Yvette:

  Ik ga ook mijn teitter verwijderen. Iedereen kan zien wat je tweet en dat kan je ook wel beveiligen maar toch. In deze tijd kan je niemand vertrouwen!!!!!!!!!

 6. sara:

  twitter is zo makkelijk wie dat niet snapt is echt dom het is zo makkelijk dat domme mensnen het nog snapn ik heb zelf twitter ik heb het al 8 jaar sinds me 10 heb ik twitter duhhh

 7. Jonas:

  mn pa snapt dr nix van!! wel handig fr hemm!

 8. Julia:

  hoe moet je iemand twitteren?

 9. hakan:

  hooi ik wil mijn twitter account verwijderen kan dat

  1. hakan:

   als ik mijn twitter verwijder word mijn google account hyves en faceebook ook verwijder nee toch er ston als ik twitter verwijder wodr al mijn anderi sites waar ik aangemeld ben niet gelijk maar naa 1 tijd ook verwijderd klop dat

  2. mahamed:

   ik wil mijn account verwijder

   1. mahamed:

    ik wil mijn twitter verwijder

 10. joop:

  welke volgorde aanhouden voor nieuwe tweet

 11. fari:

  hoe moett je het verwijdere????????????????????

 12. fryslanner:

  Ik weet er nog minder van

 13. John van Leeuwen:

  ik heb geen flauw idee hoe dat twitteren gaat