Hoe Moet Je …

Hoe moet je achteruit schaatsen?

achteruit schaatsen

Achteruit schaatsen: Het ziet er veel moeilijker uit dan dat het eigenlijk is. Door deze paar simpele stappen te volgen kun je er zo voor zorgen dat iedereen naar jou kijkt op de schaatsbaan. We gaan er wel vanuit dat je al weet hoe je moet schaatsen.


Wat heb je nodig?

– Schaatsen
– IJs

Beginnen met achteruit schaatsen

 1. Zet je tenen op de grond, als een “A” of een “V” op z’n kop. Het is aan te raden om het eerst tegen of tegen een vriend te oefenen. Zo kun je beter oefenen en hoef je je geen zorgen te maken dat je valt.

 2. Duw nu naar achter en maak de vorm van een ruit. Zet je hielen samen om de ruit af te maken. (Het is dus de bedoeling om deze vorm met je schaatsen te maken: <>)

 3. Als je dit hebt gedaan, probeer het nog een keer. Als je dit een keer of 20 gedaan hebt kun je het oefenen zonder muur. Als je dit daarna blijft oefenen is het al snel natuurlijk om achteruit te schaatsen. Je maakt deze ruit-beweging steeds achter elkaar!

Let op!

 • Het is erg makkelijk om te vallen, omdat je zonder dat je het doorhebt naar achter leunt. Let er altijd op dat je lichaam recht staat.

6 reacties op "Hoe moet je achteruit schaatsen?"

Geef een reactie

 1. Sapitri:

  Ooo, jij hanteert de scthaasen alsof het een afstandsbediening was. Wil jij dan zo graag dat het ding inderdaad hielp om het te laten vriezen? Jij die zo’n koukleum bent en zo van de zon en de warmte houdt?Wel, misschien zit er wel een aspect aan jou die ik nog niet ken… *wink, big smile*Fijne ijsdag broerkelief, en moest je de baan opgaan: voorzichtig zijn he9!

 2. Ahmed:

  Yet another thing to mnotien is that an online business administration course is designed for college students to be able to easily proceed to bachelor’s degree programs. The Ninety credit certification meets the lower bachelor diploma requirements when you earn your current associate of arts in BA online, you will get access to the latest technologies in such a field. Several reasons why students would like to get their associate degree in business is because they are interested in the field and want to have the general education necessary ahead of jumping right into a bachelor education program. Thanks for the tips you provide as part of your blog.

 3. hi:

  weten julie dit niet dat is toch zo makkelijk of ben ik de enige ?

 4. davey:

  Het belangrijkste KIJK NAAR VOREN NIET NAAR DE GROND daar gaat het meestal fout!

 5. Timm:

  Perfect, wie wil er samen met mij een keer achteruit schaatsen? -.-