Hoe Moet Je …

Hoe moet je creatine gebruiken?

Creatine is een van de beste supplementen op de markt die je (legaal) kunt kopen om je spieropbouw sneller te laten gaan. Hoe vind je nu de juiste creatine, en hoe en wanneer kun je deze het beste innemen?

creatine gebruiken

Wat heb je nodig?

– Creatine


Uitleg

Stap 1
Zoek eerst uit welke creatine je wilt gebruiken. Creatine is vaak verkrijgbaar in pilvorm of in poedervorm. Ik raad je aan om poedervorm te nemen. Dit is over het algemeen een stuk goedkoper, en het is ook makkelijker om te doseren. Een bekend merk is de Creatine van Body & Fit, deze is gewoon te koop via Bol.com.

Stap 2
Als je de creatine binnen hebt kun je beginnen met het innemen van creatine. Veel mensen zeggen dat je moet “opstarten” met creatine, door in het begin meer creatine te nemen dan aanbevolen. Dit is helemaal niet nodig. In de meeste gevallen zit er een lepeltje in de pot creatine. Gebruik gewoon één zo’n schepje.

Stap 3
Doe het schepje creatine in een leeg glas, en vul deze vervolgens met water. Met lauw water mixt het beter dan met koud water, maar met koud water smaakt het beter. De creatine heeft niet echt een smaak, maar troebel lauw water drinkt natuurlijk niet lekker weg. Je kunt het dus ook gewoon met koud water mengen, je dient het dan alleen wel goed te roeren.

Stap 4
Wanneer moet je het innemen? Dat maakt helemaal niet uit! Mijn voorkeur gaat uit naar ‘s ochtends, voordat ik met de rest van mijn dag begin. Luister niet naar andere mensen die zeggen dat het direct voor of na je training moet nemen. Creatine is namelijk geen pre-workout, daarom maakt het eigenlijk helemaal niet uit wanneer je de creatine gebruikt!

Geef een reactie