Hoe Moet Je …

Hoe moet je waterpokken behandelen?

waterpokken behandelen

Varicella, beter bekend als waterpokken komen vooral voor bij kinderen. Ouders kunnen deze vervelende ziekte voorkomen met enkele simpele tips voor kinderen, zonder een dokter te bezoeken. Deze onderstaande uitleg kunnen de waterpokken bij een kind voorkomen, of in ieder geval verzachten voor een kind.


Uitleg

Stap 1
Geef je kinderen een vaccinatie tegen waterpokken zodra ze ongeveer een jaar oud zijn. Vaccinaties zijn 85 tot 100% effectief tegen waterpokken. Dit is uiteraard afhankelijk van de aard van de waterpokken. Zelfs als kinderen ingeënd zijn kunnen ze nog een milde vorm van de waterpokken krijgen.

Stap 2
Hebben je kinderen toch de waterpokken gekregen? Geef ze dan een lichte vorm van paracetemol. Van waterpokken kun je vaak een lichte griep krijgen, en dit kun je verzachten met een paracetemol. Hiermee voorkom je een griep, hoofdpijn, buikpijn en andere nare verschijnselen van de waterpokken.

stap 3
Zorg ervoor dat je zoon of dochter niet gaan krabben aan de pokken. Zeg dat je kind dit niet mag doen, en als dit niet lukt, plaats sokken om de handen van je kind voordat hij/zij gaat slapen. Het krabben aan de pokken zal het alleen maar erger maken. Het klinkt drastisch maar zal aan het eind alleen maar geholpen hebben.

Stap 4
Aangezien je zoon of dochter waarschijnlijk niet naar school mag, moet je ervoor zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen. Zorg daarom voor genoeg vermaak, wat ook leerzaam is, zoals puzzels of boeken.

Stap 5
Bezoek een schoolarts als je kind niet gevaccineerd is. De dokter kan een medicijn aanbevelen.

Let op!

– De waterpokken kunnen gevoeliger zijn voor kinderen met exceem of astma.
– Heb je meerdere kinderen, en heeft 1 van deze de waterpokken? Ga dan met al je kinderen langs de dokter, omdat er een grote kans is dat 1 van je kinderen aangestoken is door de andere.

1 Reactie op "Hoe moet je waterpokken behandelen?"

Geef een reactie

  1. Peter:

    Tegen de jeuk kun je sulphur d12 geven